HDP Sırrı Sakık’ı yalanladı: Görüşmeye katılan herkes aynı şeyi söyledi

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 6:57 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 6:57 pm

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik HDP ile yapılan görüşmede konuşulanları yapma çağrısına HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, konuşulan her şeyin açıklandığı şeklinde yanıt verdi.

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın “ Kılıçdaroğlu da açık ve net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da bunların deklare edilmesi gerekir” sözlerine HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’tan yanıt geldi.

Saruhan Oluç, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede konuşulan konuların kamuoyunda olduğu gibi açıklandığını ifade ederek Sırrı Sakık’ın sözlerinin HDP açısından bağlayıcı olmadığını vurguladı.

Oluç, “Hiçbir doğruluk payı yok. İçeride ne konuşulduysa kamuoyunun önünde onlar tekrarlandı. Bu konuda görüşmeye katılan herkes de aynı şeyi söyledi. İktidar bu tür lafları yayarak toplumda başka bir hava yaratmak istiyor. Bu tür iddiaları ortaya atıp değerlendirmeden önce partinin yöneticilerine bakmak gerekiyor. Parti hakkında bağlayıcı söz söyleyecek kişiler bellidir. Parti yöneticilerinin dışında yapılmış olan açıklamalar, konuşmalar parti açısından bağlayıcı değildir kesinlikle” ifadelerini kullandı.

Kapatma davası açılan HDP’den ‘Sözlü savunma’ kararı