“Hatay’a uçuşlar durduruldu” iddiasına THY’den yanıt!

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 9:14 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 9:14 pm

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Hatay’a uçuşlar seçim sonrasına kadar durduruldu” iddiasına yanıt verdi. Depremden bu yana Hatay’a gidişte insanı yardım ve kurtarma ekibi dışında yolcu alınmadığını, bu kapsamda yeni bir kural getirilmediğini söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, seçim için Hatay’a gitmek isteyen bazı depremzedelerin bilet bulamadığına dair haberler üzerine, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Ekşi, “Deprem bölgesine uçuşlarımız aksamadan ve sabit 550 lira fiyat ile sürdürülmektedir. İmkanlar ölçüsünde ek seferler de konulmaktadır. Hatay’a da bu çerçevede seferlerimiz aksamadan devam etmektedir” dedi.

THY İtalya uçuşlarını iptal etti

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 16 Şubat’ta yayımladığı NOTAM nedeniyle gidişte insani yardım ve kurtarma ekibi dışındaki yolcuların alınmadığını belirten THY Genel Müdürü, Hatay çıkışında ise tüm yolcuların alındığını belirtti.

NTV’nin haberine göre, Hatay Havalimanı konusunda yeni bir NOTAM ilanı yok.16 Şubat’ta yayımlanan NOTAM’daki şartlar geçerli.