Fotoğrafını paylaştığı Türk çoban Paulo Coelho’yu köyüne davet etti

Yayın tarihi: 31 Mart 2023 Cuma 1:02 pm - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 1:02 pm

Dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho’nun “Bir Türk çoban, Endülüslü bir çoban hakkında bir şeyler okuyor” ntuyla fotoğrafını paylaştığı Necati Değirmeci, yazarı köyüne davet etti.

Paulo Coelho, 1996 yılında Türkçe’ye de çevrilen romanıyla ilgili bir paylaşım yaptı. Coelho, Simyacı romanını elinde tutarak poz veren bir Türk çobanın fotoğrafını sosyal medya hesabında yayınladı. Ünlü yazar, paylaşımına, “Bir Türk çoban, Endülüslü bir çoban hakkında bir şeyler okuyor. Yer yüzünde her insanın kendisini bekleyen bir hazinesi vardır. SİMYACI” notunu ekledi.

“KÖYÜMÜZ ÇOK GÜZEL, BURAYA BEKLİYORUZ”

Paulo Coelho’nun fotoğrafını paylaştığı Türk çobanın, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Demireli Mahallesi’nde yaşayan Necati Değirmenci olduğu ortaya çıktı. Gezgin Selçuk Tanaydın, Necati Değirmenci’yi, hediye ettiği kitapla çektiği fotoğrafı, sosyal medya hesabından paylaşıp, Coelho’yu etiketledi. Paulo Coelho da fotoğrafı kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Coelho’nun paylaşımını gören Değirmenci, mutlu olduğunu söyledi.

60 yıldır çobanlık yaptığını belirten, 5 çocuk ve 13 torun sahibi Necati Değirmenci, “Selçuk, meraya gezmeye gelmişti. Kitabı verip, benim resmimi çekti. Daha sonra internette paylaşmış. Coelho’nun beni paylaştığını haberlerden öğrendim. Kitabı yarıya kadar okudum. Kitabı şu an torunum okuyor. Yazarla tanışmak istiyorum ve onu köyümüze davet ediyorum. Köyümüz çok güzel, Coelho’yu da buraya bekliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho Türk çobanı paylaştı!