Fırsatçılar yine iş başında! Konteyner ev vaadiyle 600 depremzedeyi 5 milyon lira dolandırdılar

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 6:01 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 6:03 pm

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin yaraları henüz sarılamazken fırsatçılar yine ortaya çıktı. Dolandırıcılar konteyner ev satma bahanesiyle 600 depremzedeyi 5 milyon lira dolandırdı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 50 binden fazla yurttaş hayatını kaybetti. Deprem felaketinin yaşandığı bölgeye yardım ekiplerinin geç gitmesi nedeniyle iktidar yurttaşlar tarafından eleştirildi. Depremlerden sonra evlerini kaybeden yurttaşları dolandıran fırsatçılar yine ortaya çıktı. 6 Şubat’ta meydana gelen depremde evi yıkılan Ahmet Kabaandıç depremden sonra Nevşehir’deki akrabalarının yanına yerleşti. Konteyner ev almak isteyen Kabaandıç, 23 Mart’ta internet üzerinden gördüğü ilandaki numarayı aradı. Konteyner evin fiyatı konusunda anlaşan Kabaandıç, kendisine verilen hesaba 15 bin lira kapora yatırdı. Kabaandıç verdiği adrese konteyner gelmeyince dolandırıldığını anlayıp polise ihbarda bulundu. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne Kabaandıç dışında başka yurttaşlardan da şikayetler geldi.

Ordu’da sel! Depremzede ailenin evini su bastı

5 MİLYONLUK VURGUN

Gelen şikayetler üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, konteyner ev satma vadiyle vatandaşları dolandıran kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda, Nevşehir merkezli olmak üzere İstanbul, Kocaeli, İzmir, Denizli ve Antalya’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden E.U.C., Antalya’da lüks otelde tatil yaparken gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin, aralarında depremzedelerinde bulunduğu yaklaşık 600 kişiyi toplam 5 milyon TL dolandırdığı tespit edildi.