İşte Fenerbahçe’deki problemlerin asıl sebebi

Yayın tarihi: 24 Ocak 2023 Salı 4:38 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 12:22 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Fenerbahçe Ümraniyespor’dan kritik 3 puanı aldı fakat Sarı-Lacivertli takımın eksikleri de gün gibi ortaya çıktı.

Dünya Kupası öncesi fırtınalar estiren Fenerbahçe’de turnuva sonrası oluşan kötü oyun alınan 3 puana rağmen devam ediyor.

Kupa sonrası takımların Fenerbahçe’nin oyununu çözdüğünü ve Jorge Jesus’un takım için B ve C planlarının olmadığını anladık.

Derbi sonrasında da belirtmiştim Fenerbahçe’deki oyuncuların stilleri farklı opsiyonlara girmesi gereken Jesus’un elini kolunu da bağlıyor. Takımdaki oyuncuların maç içindeki performansı değişse de pozisyonlar sırasında mücadele şekilleri ve oynama tarzları birbirine benziyor.

Okan Buruk, Jesus’un şifrelerini çözdü

ASIL SORUN CİDDİYETSİZLİK

Özellikle Valencia’da büyük bir ciddiyetsizlik hakim.

Bunu Dünya Kupası sonrası Jesus’un onu bir süre kesmesinden mi kaynaklandığını yoksa başka bir nedeninin olduğunu bileyemeyiz.

Valencia’nın defansı slolom yaparak adeta ipe dizdikten sonra acemice bir hareketle topu kaleciye kaptırması ayrı bir ciddiyetsizlik örneği, topu kaleciye kaptırdıktan sonra yüzündeki gülümseme ifadesi ayrı bir ciddiyetsizlik örneği.

Ümraniyespor’un golü öncesi de yine gereksiz çalıma girerek topu kaptırdı. Kullanılan taç sonrası oluşan pozisyon gol oldu.

Fenerbahçe’nin 2’inci golünde de Valencia topu Batshuayi’ye atmak istemiş fakat Glumac topu kendi ağlarına göndermişti. Aslında Valencia o topu da kaleci Orkun Özdemir’in rahatça kontrol edebileceği bir noktaya gidiyordu. Glumac dokunmasa gol olma ihtimali yok denecek kadar azdı.

Kaleci Altay da kötü gidişata devam ediyor…

Fenerbahçe’nin hem yediği hem de iptal edilen golünde net pozisyon hatası yaptı. Ümraniyespor’un VAR’dan dönen golü iptal edilmeseydi bugün başka şeyler konuşuluyor olacaktı.

Bundan 1 ay önce sadece defans için bir transfer istenen Fenerbahçe’de şimdi, kaleci, forvet kanat transferleri konuşuluyor…

Son yıllarda 70 transfer yapan takımda hala yeni transfer ve takviye konuşuluyorsa bu demek oluyor ki bir yerde kadro mühendisliği doğru yapılamıyor…

HALA FAVORİ AMA…

Fenerbahçe şampiyonluğun hala ağır favorisi ama Jesus’un takımda kaybolan ciddiyeti oyuncularına yeniden kazandırması lazım.

 

Okan Buruk, Jesus’un şifrelerini çözdü