Okan Buruk, Jesus’un şifrelerini çözdü

Yayın tarihi: 9 Ocak 2023 Pazartesi 10:10 am - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 12:21 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Jorge Jesus’un öğrenceleri kötü gidişata ‘dur’ diyemedi, Okan Buruk ile Galatasaray da ligde 7’de 7 yaparak liderliğini hem devam ettirdi hem de puan farkını 4’e çıkardı.

Sonuç olarak Fenerbahçe’nin sezon başından beri devam ettirdiği oyun artık çözüldü.

Peki maçtan önce neler yaşandı?

Okan Buruk günlerdir bu maçla yatıp bu maçla kalktı, Florya’da oyuncular evlerine gittiğinde bile tesislerde kalıp taktik ve teknik olarak planlar yaptı

Jesus’un ise böyle bir derdi yok. Bu yıl Avrupa’da ne oynuyorsa, ligde ne oynuyorsa aynı taktik ve mantaliteyle sahaya çıkmayı planladı.

FENER’İN KADRO DERİNLİĞİ

Jesus’un elinde çok derin bir kadro var fakat bu kadro yapısı bakımından hemen hemen aynı taktik dizilişte işe yarıyor.
Kadroda ne kadar farklı futbolcular da olsa bunlar aşağı yukarı aynı tipte oyuncular olduğu için Jesus oyun içine müdahale etse de 3’lü defans sisteminde takım tam istediği düzeyde çalışıyor.

GALATASARAY’DA İŞLER FARKLI

Galatasaray’ın kadrosuna bakıldığı zaman Fenerbahçe’den daha derin bir kadrosu olmasa da birbirinden farklı tarzda futbolcuların olması Okan Buruk için farklı varyasyonları deneme şansını doğuruyor.

Derbi öncesi Gomis ve ya Icardi’nin ilk 11 başlamadı Torrera yerine Berkan’ı oynattı. İşte bu gibi alınan radikal kararlar Jesus’ın şiflerini çözdü.

3’LÜ FAKAT AĞIR DEFANS

Fenerbahçe sezon başından beri çok iyi bir ofsayt taktiği uyguluyordu. Sarı-Lacivertli takımın defansındaki üç ismin ortak özelliği rakip kanat oyuncularına göre daha ağır kalmaları. Okan Buruk Fener’in bu açığını iyi yakaladı.

ARKA DİREK BOŞ

Fenerbahçe ara direği çok riske ediyordu. Özellikle kanatlardan yapılan serbest vuruşlar ve kornerlerde Fenerbahçe defansı ön direk ve orta alanda yoğunlaşıp topu uzaklaştırma üzerine defansını kurgulamıştı. Galatasaray bu açığı da iyi yakalayıp golü buldu.

Galatasaray, Fenerbahçe’nin 3 ‘üncü bölgesinde de büyük boşlukları yakalayıp maçı net bir skorla bitirdi.

TÜM SUÇ JESUS’TA MI: HAYIR

Bu maç özelinde Fenerbahçeli futbolculara da ayrı bir parantez açmak lazım. Maçın ilk dakikalarında büyük baskıyla başlayan Fenerli futbolcular özellikle golden sonra maçı bırakmış gibilerdi. Takımda büyük bir isteksizlik ve boş vermişlik görüldü.

Ferdi ve Ossai dışında takımda maça konsantre olan yoktu.

GALATASARAY BUNDAN SONRA NE YAPAR

Sezon başından beri ‘Fenerbahçe ligde açık ara şampiyon olacak gol ve puan rekorları kıracak’ algısını şimdilik yıkan Galatasaray bundan sonraki tüm lig maçlarını farklı bir disiplinle çıkacak. Hem takım hem de Okan hoca bu şampiyonluğu çok istiyor.
Bir de Icardi var…
Icardi bu ligin üstünde bir futbolcu olduğunu herkese gösterdi. Yönetim en önce Icardi’yi yıl sonunda takımda nasıl tutacakları konusunda kafa patlatmalı.