Eyleme müdahale eden polise tokat atan astsubaya hapis cezası

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 2:24 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 2:24 pm

Sağlık çalışanlarının eylemine müdahale eden Polis Memuru Tugay I.’ya tokat atan Astsubay Nebi Kürşat’a beş ay hapis cezası verildi.

İstanbul Fatih’te 7 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen sağlık çalışanlarının eylemine müdahale eden Polis Memuru Tugay I.’ya Astsubay Nebi Kürşat’a tokat atmasına yönelik davanın İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Nebi Kürşat Ö. ve taraf avukatları hazır bulundu.

DHA’nın haberine göre Sanık Nebi Kürşat Ö., bir önceki celse “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan altı aydan üç yıla kadar hapisle cezalandırılması yönünde savcının verdiği mütalaaya karşı beraat talebinde bulundu. Sanık avukatı Begüm Yakar ise müvekkilinin kastı olmadığını, sadece eşinin kaybolan çantasını bulmak için olay yerinde olduğunu, eşinin kuvvetli şekilde itilmesi üzerine bu fiili önlemek için hamle yaptığını, şikayetçinin yüzünü hedef almadığını belirterek müvekkilinin beraatini talep etti. Şikayetçi avukatları ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

ALT SINIRDAN CEZA VERİLDİ

Mahkeme, sanık hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçundan dava açılmışsa da yeterli delil elde edilemediğinden bu suçtan beraat kararı verdi. Mahkeme, sanığın “Görevi yaptırmamak için direnme” suçunun ise sabit olduğunu, alt sınırdan takdiri indirim uygulayarak 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamasını dikkate alan mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Polise tokat atan astsubay hakkında 3 yıla kadar hapis talebi