Eski vekillerden maaşlarına enflasyon kadar zam talebi!

Yayın tarihi: 19 Aralık 2021 Pazar 12:04 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2021 Pazar 12:04 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmeleri öncesinde eski vekillerin maaşlarına zam yaptırmaya çalıştığı iddia edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde sona gelindi. Bütçe görüşmeleri öncesinde kulislerde eski vekillerle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan’ın haberine göre eski vekiller, maaş artışı için sistem değişikliğini de içeren bir düzenleme için çok uğraşmasına rağmen sonuç alamadı.

Bir grup eski milletvekili maaşlarına yapılacak yüzde 14,4’lük artışın enflasyon oranının altında kaldığı gerekçesiyle parti yönetimlerini ziyaret ettiği iddia edildi. Eski milletvekilleri 16 bin 400 lira olan emekli maaşları 18 bin liraya çıkacak. Yüzde 21 olarak açıklanan resmi enflasyon dikkate alındığında ise maaşlar 20 bin liraya yükselecekti.

Öte yandan iddialara göre kulislerde Cumhurbaşkanı ödeneğini yetersiz bulanların da olduğu konuşuldu. TBMM Başkanı, bakanlar ve milletvekillerinin maaşlarını da belirleyen bu ödeneğin, pandemi ve ekonomik kriz dikkate alınarak, attırılmasını önerildiği bildirildi.

TEPKİLERDEN ÇEKİNDİLER

Bütçe görüşmelerinde bu iki konunun ses yaratamamış olması da kamuoyunda tepkilere yol açabileceği nedenine bağlandı.

Iğdır’da ulaşıma yapılan zam üniversitelileri ayağa kaldırdı