Eski Twitter CEO’su: Türkiye sürekli bizi kapatmakla tehdit etti

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 6:41 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 6:42 pm

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, Türkiye, Nijerya ve Hindistan’ın şirketi platformu kapatmakla tehdit ettiğini açıkladı.

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey dün YouTube’da yayımlanan haber programı Breaking Point’e konuk oldu. Dorsey, “Türkiye’den çok fazla talep aldık. Kendi mahkemelerinde savaştık ve genelde kazandık. Ama sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler” dedi.

“Hindistan ve Türkiye gibi ülkeler, gazetecilerin hesaplarını platformdan kaldırmamız için bizden birçok talepte bulundu” diye konuşan Dorsey, Türkiye’nin bu konuda Hindistan’a çok benzediğini, Nijerya’nın da başka bir örnek olduğunu belirtti.

Dorsey, Hindistan hükümetinin de platformu kapatmakla ve ülkedeki Twitter çalışanlarının evlerini basmakla tehdit ettiğini de söyledi.

Hindistan’ın, 2020’deki çiftçi protestolarıyla bağlantılı birkaç tweet ve hesabın kaldırılmasını talep ettiğini; ayrıca hükümeti eleştiren gazetecileri sansürlemesini istediğini ifade eden Dorsey’in açıklamasının ardından, Hindistan hükümeti iddiaları sert bir şekilde reddetti ve Twitter’ı yasaları ihlal etmekle suçladı.

Twitter’ın ifade özgürlüğü ilkelerini desteklemedeki rolü, bazı ülkelerde tartışmalı bir konu.

Twitter, 2021’de dönemin Nijerya lideri Muhammadu Buhari’nin ayrılıkçıları tehdit eden bir paylaşımını kaldırdıktan sonra yasaklanmıştı. Yasak, şirketin yerel bir ofis açmayı kabul etmesiyle kaldırılmıştı.

Dorsey ise 2021’de Twitter CEO’luğundan ayrılmıştı ve şirket 2022’de, 2 hafta önce yeniden dünyanın en zengin kişisi olduğu açıklanan Elon Musk tarafından satın alınmıştı.

AİHM karar verdi! Türkiye, Osman Baydemir’e tazminat ödeyecek

Yusuf Güney, Survivor’ı neden bıraktığını açıkladı: Astral seyahatte depremi gördüm