Erkan Baş İliç kararını hatırlattı: Şimdi kader diyebilir miyiz?

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 9:07 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 2:02 am

Facianın yaşandığı İliç’teki altın madeniyle ilgili takipsizlik kararını hatırlatan TİP Genel Başkanı Erkan Baş “Şimdi buna kader ya da kaza diyebilir miyiz?” diye sordu.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Erzincan’ın İliç ilçesinde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi. İlk belirlemelere göre 9 işçi göçük altında kalırken, siyanürün su kaynaklarına karışma endişesi de var.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, toprak kayması yaşanan İliç’teki altın madeniyle ilgili TİP’in 2022 yılında yaptığı suç duyurusunda bulunduğunu ancak takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı. Baş, X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Erzincan’daki göçükte herhangi bir can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Ayrıca dikkatinizi çekmek istiyorum: 2022 yılının Temmuz ayında bu madenle ilgili partimizin yaptığı suç duyurusuna takipsizlik verdiler; üstüne bu şirketin maden kapasitesini arttırıp 209 milyon TL vergi borcunu da sildiler. Şimdi buna kader ya da kaza diyebilir miyiz? Oysa bu facianın sorumluları olarak patronları ve onların hizmetkarı siyasetçileri saymalıyız. İhmallerin ve sorumluların takipçisi olacak, bu suçta parmağı olan herkesle hesaplaşacağız!”

Göz göre göre geldi! İliç maden faciasında 9 işçi kayıp

Bakanlık duyurdu: Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaşan menfez kapakları kapatıldı

Facianın yaşandığı madende kapasite artışı Murat Kurum onaylı! 3 katına çıkarılmış

TMMOB: Göçük altında kalan madenciler resmi rakamın 5 katı

Kaynak: TELE1