Erdoğan büyüme hedefini açıkladı: Avrupa şaşkın, dünya şaşkın

Yayın tarihi: 5 Kasım 2021 Cuma 3:56 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:20 am

Ümraniye’de konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘Hayır’ dediği 2 yıllık ‘Irak – Suriye’ tezkeresi vardı. Erdoğan, “Kardeşlerim Gabar’da terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi bunlar terör örgütüyle beraber hareket ettiler onları da gömdük.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye’de bulunan Hekimbaşı Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, Irak ve Suriye tezkeresini hatırlatarak “Kardeşlerim Gabar’da terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi bunlar terör örgütüyle beraber hareket ettiler onları da gömdük.” dedi.

İYİ Parti’ye ilişkin de konuşan Erdoğan, “Terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla beraber hareket ediyor. İP de, CHP’de onlarla beraber. Hani siz terör örgütüne karşıydınız? İHA ve SİHA’larımızla Libya’da, Azerbaycan’da, Karabağ’da varız, varız da varız. Suriye’de terör örgütüyle mücadele veriyoruz. Bay Kemal Suriye’yle beraber. Bay Kemal sen YPG’yle beraber oldun. Onları da gömeceğiz.” dedi.

Erdoğan, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Etrafı gecekondularla kuşatılmış, çamur deryası, görüntüsü sefil insanı mutsuz bir İstanbul’u küresel bir merkez haline getirmeyi başardık. Yeşil Kalkınma devrimi doğrultusunda İstanbul’un kalitesini artırmak için kolları sıvadık. Bugüne kadar 81 ilimizde 66 milyon metrekare alana sahip Millet Bahçesi’ni hizmete açtık. Hedefimiz 2023 yılına kadar 404 Millet Bahçesinin tamamını hizmete açmak. En büyük projemiz ise Atatürk Havalimanı alanına yapacağımız 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçemiz olacaktır. Burası dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacaktır.”

“AVRUPA ŞAŞKIN, DÜNYA ŞAŞKIN”

“Yapısal dönüşümlerle iç ve dış şoklara karşı dayanıklı hale getirdiğimiz ekonomik yapımız sayesinde hala yatırım, üretim, ihracat ve istihdam hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu kararlı gidişimiz karşısında Avrupa şaşkın. Dünya şaşkın. Çünkü onlar böyle bir şeyi bizden beklemiyorlardı. Ama şu anda bu gidişi görünce şok oldular. İnşallah bu yıl sonu itibarıyla büyüme oranımız yüzde 9’u aşacak.”