Erdoğan’ı yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ hakkında yeni gelişme

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 1:40 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 1:40 am

Yunanistan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve ailesini yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ‘ın Türkiye’ye iade edilebileceğine karar verdi. Yargıtay’ın kararını Yunanistan Adalet Bakanı değerlendirecek. Kararı onaması durumunda Yeşildağ Türkiye’ye iade edilecek.

Yunanistan Yargıtay’ı, geçtiğimiz yıl AKP’li Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan ve kendi kardeşleri hakkında yolsuzluk iddialarında bulunan Ali Yeşildağ’ın Türkiye’ye iade edilmesine hükmetti.

BAKAN ONAYLARSA İADE EDİLECEK

T24’ün haberine göre; Yeşildağ, Yunanistan Adalet Bakanı George Floridis’in kararı onaylaması durumunda Türkiye’ye iade edilecek.

Yunanistan’ın önde gelen yayın organlarından Kathimerini’nin aktardığına göre Yeşildağ ve ailesi, bakanın onay vermesi durumunda iadeyi durdurmak için Danıştay’a başvurmayı planlıyor.

2023’ün kasım ayının ortasında Yunanistan sınır güvenliği, 54 yaşındaki Yeşildağ’ı Ferecik’in kırsal bölgesinde bulmuş ve Türkiye-Yunanistan sınırını yasa dışı şekilde geçtiğini tespit etmişti.

Yunan polis memurları, Yeşildağ’ın 1986 yılında 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı hakkında Türkiye tarafından çıkarılmış bir Interpol yakalama emri olduğunu belirtmişti.

Ali Yeşildağ’dan yeni iddia: Mehdi Eker üç buçuk milyar dolar fonu hesabına geçirdi

Ali Yeşildağ , Erdoğan, Yunanistan, iade

Kaynak: alinti