Elmalı davasında tutuksuz yargılanan anne hakkında yeni iddia

Yayın tarihi: 30 Haziran 2021 Çarşamba 11:15 am - Güncelleme: 30 Haziran 2021 Çarşamba 11:16 am

2 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı ve Elmalı Davası olarak bilinen davada faillere 5 Ocak tarihinde verilen tahliye kararına tepkiler büyüyor. Davada tutuksuz olarak yargılanan anne Merve A. ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

 

Antalya’nın Fenike ilçesinde G.E.G ile İ.E.G isimli iki çocuk cinsel istismara uğramış, yürütülen soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. davanın üçüncü duruşmasında tahliye edilmişti. İstismara uğrayan çocuklar istismarı resmederek anlatmışlardı. 6 Ocak 2021’de verilen tahliye kararının üzerine çok sayıda yurttaş karara tepkisini gösterdi. Twitter’da TT listesine giren Elmalı Davası yeniden gündeme geldi. Yurttaşlar, faillerin hak ettikleri cezayı almaları için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Sabah’tan Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre, anne Merve A.’nın gazinolarda konsomatris olarak çalıştığı, 2019 yılında Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde “Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma” suçundan uzun süre cezaevinde yattığı ortaya çıkarken, çocuklara cinsel istismar uyguladığı iddia edilen dayı S.C.G’nin ise o dönemde 12 yaşında olduğu belirlendi.

Vahim Yasa! Elmalı Davası’ndaki bu resim delil sayılmayacak

Sosyal medyadaki tepkiler sonrası Adalet Bakanı Gül’den Elmalı Davası açıklaması: İnceleme başlatıldı