Onur Çanakçı uyardı! “Doların stabil durması için…”

Yayın tarihi: 26 Nisan 2024 Cuma 1:33 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2024 Cuma 1:33 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Ekonomist Çanakçı, “Doların stabil durması için sizin çocuğunuz borçluysa bundan bir sene sonra torununuz da borçlu olacak” dedi.

Ekonomist Onur Çanakçı, TELE1’de ekranlara gelen Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programına konuk oldu.

Bilge Yurtdagülen’in “Bir kısım ekonomist diyor ki; ‘Dolar adil değerine gitmeli, bırakılmalı, serbest bırakılmalı’, diğer kısım da diyor ki; ‘Bunun faturası çok ağır olur, enflasyon olarak fatura bize döner’. Bu iki faturayı karşılaştırdığımızda o zaman nasıl bir sonuç ortaya çıkar?” sorusuna yanıt veren Çanakçı, şunları söyledi:

“Şöyle bir şey var; şimdi ben neden adil değerine gelmesini istiyorum doların? Çünkü; bir an evvel olması gereken olmalı. Şöyle söyleyeyim; şimdi bir deniz düşünün siz şurasında kaldınız, ya bi ayaklarınızın dibe vurması lazım, şuraya çökmeniz lazım artık. Ki ayaklarınız yerden, zeminden bir destek alıp yukarı çıksın. Sürekli olarak insanların nabzını yoklar durumda tutuyorlar ortada. Hani ne var ne yok, ne var ne yok. Dolar inmiyor çıkmıyor, stabil bir şekilde durduğunu söylüyor. Bakın o doların stabil durması için sizin çocuğunuz borçluysa bundan bir sene sonra torununuz da borçlu olacak.”

Kaynak: HABER MERKEZİ