Sosyal medyadaki tepkiler sonrası Adalet Bakanı Gül’den Elmalı Davası açıklaması: İnceleme başlatıldı

Yayın tarihi: 29 Haziran 2021 Salı 6:21 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı 6:24 pm

2019’da iki çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin Antalya’nın Elmalı ilçesinde görülen davada sanıkların tutuksuz yargılanıyor olması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Tepkiler sonrası açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “HSK da konu hakkında inceleme başlattı” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, iki çocuğun cinsel istismara uğramasıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı.”

İLGİLİ HABER| Vahim Yasa! Elmalı Davası’ndaki bu resim delil sayılmayacak

Ne olmuştu?

“Elmalı Davası” olarak bilinen olayda, iki kardeşin anneleri ve üvey babaları tarafından istismar edildiği öne sürülüyordu.

Olay, geçen yıl Haziran ayında, çocukların babaannesinin Balıkesir’de savcılığa giderek o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, anneleri Merve A. ve eşi Rahmi A.’dan şikayetçi olmasıyla ortaya çıktı.

Savcılık, babaannelerinin yanında olan ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.’nin, Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadesine başvurdu.

G.E.G. İfadesinde, annesi ve üvey babası ile birlikte isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı. G.E.G. başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.’den şikayetçi olduğunu söyledi.

Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. de maruz kaldıkları cinsel istismarı ve fiziksel şiddeti doğruladı.

Çocuklar, başlarına gelenleri deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girdi.

Yürütülen soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. 16 Ekim 2020’deki ilk duruşmada tutuklandı.

Olaya ilişkin davanın üçüncü duruşması 6 Ocak günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Merve A., ifadesinde, “Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi.

Rahmi A. da “Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum” diye konuştu.

İfadelerinin ardından sanıklar Merve A. ve Rahmi A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Anne ve üvey babanın yurt dışına çıkmnaları yasaklandı. Duruşma ertelendi.