Ekrem İmamoğlu: Azınlık kelimesini reddediyorum, bizde böyle bir sistem yok

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 2:43 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 3:48 pm

İBB Başkanı ve CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Kadınlar Günü etkinliğinde “Azınlık kelimesini reddediyorum. Bizim öyle bir sistemimiz yok” dedi. İmamoğlu kadınlara yönelik çalışmalarını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Kadınlar Günü etkinliğinde konuştu. Eyüp’teki etkinliğe sanatçı Derya Baykal, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve kadınlar katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan İmamoğlu “Biliyorsunuz bazı vatandaşlarımıza ‘azınlık’ diye bir tarif kullanıyorlar. Ben bunu reddediyorum. Kimseye ‘azınlık’ diyemeyiz. Başka bir inancı, etnik kökeni olabilir ama asla azınlık denemez. Sanki vatandaşını aşağılayan bir sistemimiz varmış gibi. Hayır bizim öyle bir sistemimiz yok” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler için “Hem helalleşmek hem de yetki istiyorum” diyen İmamoğlu, kadınlara yönelik çalışmalarını da anlattı. İmamoğlu “İBB’de kadın yönetici sayısını yüzde 150’ye yakın artırdık. Neredeyse üç katı. Özel bir çaba gösterdik” dedi.

Etkinlikteki açıklamaları şu şekilde:

Ekrem İmamoğlu: Kadınların emeğini çok iyi bilen birisiyim. Kendimi bu anlamda şanlı görüyorum. Annem emekçi bir kadındı hem çocukluğunda çiftçiydi, çok çalışan biriydi. İnekleri, bahçesi vardı. Para kazanıyordu. Babamın işi, gücü yerindeydi ama annem kendi işi, gücü, emeğiyle vardı. Kayınvalidem de sağlam emekçiydi. Ahşap bir tezgah kendi parasını kazanan, eşi için peştemal dokuyan biriydi. Eşim de keza öyle o da bir emekçi.

Derya Baykal: Sizin bu yönünüzle çok beğeniyor ve takdir ediyoruz.

Ekrem İmamoğlu: Eksikliği tamamlamalıyız. Kırsaldan kente göç ettikten sonra hayatındaki en ciddi boşluğu kadınlar yaşıyor. Çünkü kırsaldaki rollerle, kentteki roller farklı. Nasıl, hangi işte çalışacak? Çalışsa mı, çalışmasa mı? Eşim çalışıyor ama ben evden çıkamıyor’ diye nice kadınla tanıştım. Bu nedenle kadının iş hayatındaki yerini güçlendirmek bizim yöneticilerimizin büyük bir sorumluluğu. İBB’de de  meslek kollarını kadınlara açarak diğer kurumlara örnek olma gayretindeyiz. Otobüs şoförü kadın olur mu? Yaptık bal gibi de oldu. Meslekleri kadınları kapalı gibi yaptığınızda alanı daraltıyorsunuz ve kadınlar o fırsatı yakalayamıyor. O fırsatı verdikçe başarıyorlar. İBB’de kadın yönetici sayısını yüzde 150’ye yakın artırdık. Neredeyse üç katı. Özel bir çaba gösterdik. Dünyanın pek çok ülkesinde bir sorun bu. Biz şanslı bir ülkeyiz. Kadın her ne kadar cinsiyet sorunu olsa da bugün Ortadoğu’ya baktığımızda biz bazı haklara Atatürk Cumhuriyeti’nde zaten sahiptik. Cumhuriyet denince eşitlik geliyor aklıma. Birçok alanda başarılı kadınlar var. 15 yıla yakındır siyasi görevlerim oldu. Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum verimliliğin en yüksek olduğu çalışan kesimi kadınlar. Çok başarılı oldular.

‘REDDEDİYORUM’

Her kesime hizmet ediyoruz. Bir kişi farklı bir kesimi temsil etse onu mutsuz etmişsek belediyeciliğimizi eksik yapmış oluruz. Biliyorsunuz bazı vatandaşlarımıza ‘azınlık’ diye bir tarif kullanıyorlar. Ben bunu reddediyorum. Kimseye ‘azınlık’ diyemeyiz. Başka bir inancı, etnik kökeni olabilir ama asla azınlık denemez. Sanki vatandaşını aşağılayan bir sistemimiz varmış gibi. Hayır bizim öyle bir sistemimiz yok. O bakımdan ben bu şehrin insanlarına, çeşitliliğine, kültürlerine hayranım. Umut ederim görevimi en iyi şekilde tariflerim. Seçim sürecinde hem helalleşmek hem de yetki istiyoruz.

İmamoğlu Erdoğan sorusunu yanıtladı: Hayatı boyunca borcunu ödeyemeyecek

Bekir Ağırdır rakam verdi! İşte İmamoğlu ve Kurum arasındaki fark

Kaynak: TELE1