Eğitime kar engeli! İşte okulların tatil edildiği iller

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 8:25 am - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 8:25 am

Kar yağışı nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale’nin bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Edirne ve Tekirdağ’da ilk ve orta dereceli okullar tatil edilirken Çanakkale 18 Mart Üniversitesi de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Hava sıcaklıkları düştü, yurdun belli kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere bugün de ülke genelinde etkili olacak olan yağışların Kuzey Ege kıyıları, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Kar yağışı nedeniyle kar tatilleri geldi. 3 ilde 10 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildi. O iller şöyle:

EDİRNE

Edirne’nin İpsala, Enez, Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 10 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği duyuruldu.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’ın bazı ilçelerinde temel eğitim ve ortaöğretim okulların tatil edildiğini duyuruldu. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerimizde 10 Ocak Çarşamba günü resmi ve özel tüm okullarımızda 1 gün süre ile Şarköy ilçemizde 10 Ocak Çarşamba günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için 1 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir” denildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de de etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 1 gün ara verildi. Çanakkale Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Alınan son meteorolojik verilerin değerlendirilmesine göre olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamaya sebep olabileceği değerlendirildiğinden, 10.01.2024 Çarşamba günü, İl Merkezi ile Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ve Biga ilçelerinde, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) eğitime bir gün ara verildi.

Meteoroloji ve AKOM’dan uyarılar peş peşe gelmişti! İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

Kaynak: TELE1