Eğitim-İş’ten geride kalan dönem için hasar raporu

Yayın tarihi: 20 Ocak 2023 Cuma 10:49 am - Güncelleme: 20 Ocak 2023 Cuma 10:49 am

Eğitim-İş Sendikası 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı sona ererken, yaşanan sorunlar hakkında ‘hasar raporu’ hazırladı.

Eğitim İş Antalya Şubesi’nde yapılan basın açıklamasında, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde yaşanan sorunlar sıralandı.

Sendikanın açıklamasında; “Eğitim, önceki eğitim dönemlerinden farklı olarak sadece AKP iktidarının gericileştirme politikalarına maruz kalmamış, aynı zamanda ekonomik krizin elinde tam anlamıyla can çekişmiştir. Eğitimde AKP iktidarının yarattığı ve yıllardır çözüm iradesi gösterilmediği için kronikleşen sorunlar büyümüş ve bu sorunlara yenileri eklenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Pedofiliyi savunan imam bu kez de karma eğitimi hedef aldı

“EĞİTİM EMEKÇİLERİ İTİBAR SALDIRISINA UĞRAMAKTADIR”

Açıklamanın devamında ise; söyle denildi:

-Bu yarıyılda yaşananlar da bir kez daha göstermiştir ki çağdaşlık ve emek düşmanı bir yönetim anlayışı nedeniyle eğitim, hastalığı her dönem biraz daha ağırlaştı.

-Dünyada Başöğretmen unvanlı bir liderin kurduğu tek ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nde ülkenin geleceği için tehlike çanları çalmakta, ülkenin geleceği olan öğrenciler eğitimsizliğe itilmekte ve geleceğin mimarı olan eğitim emekçileri itibar saldırısına uğramaktadır.

-Bu hastalığın tek tedavisi ise Eğitim-İş’in her zaman savunduğu gibi bilimsel, laik, çağdaş, adil ve kamusal bir eğitim sistemini inşa etmektir.

-Bu yüzden Başöğretmen’in izindeki eğitim neferlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Eğitim-İş olarak bu yoldaki mücadelemizden, gelecek için verdiğimiz kavgadan asla vazgeçmeyeceğiz” denildi.