Efeler Belediye Başkanı Atay CHP’den istifa etti

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 12:37 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 12:40 pm

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP’den istifa etti. Atay “Aydın’da CHP diye bir parti yoktur Özlem Çerçioğlu partisi vardır” dedi.

Aydın’ın Efeler ilçesinin CHP’li belediye başkanı Mehmet Fatih Atay, Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu sert sözlerle eleştiren Atay “Kılıçdaroğlu Aydın’a üç kere geldi. Aydın İl Başkanlığına, Efeler Belediyesi’ne bir kere bile gelmeden sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Alelacele Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yeniden aday olduğunu açıkladı. Ne bu telaş Sayın Kılıçdaroğlu?” ifadelerini kullandı.

İstifa edeceği iddia edilen CHP’li başkan: Ben ona ‘söyleme’ demiştim

‘PARTİ İÇİNDE HAKSIZLAR VAR’

Parti içerisinde yapılan haksızlıklar olduğunu vurgulayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu duruma ses çıkarmadığını söyledi. Atay, “500 kilometre adalet için yürüyen Sayın Kılıçdaroğlu, parti içindeki adaleti sağlayın dedim hiç birşey çıkmadı” dedi.

‘AMAN KILIÇDAROĞLU BENİ KARIŞTIRMAYIN’

Atay “Kemal Kılıçdaroğlu, Söke’de yaptığı konuşmada ‘Özlem Çerçioğlu o kadar başarılı ki bütün Belediye Başkanları onu örnek alıyor’ dedi. Aman Sayın Kılıçdaroğlu, ben Özlem Çerçioğlu’nun hiçbir şeyini örnek almıyorum. Beni karıştırmayın” diye konuştu.

‘MADALYAM…’

Atay “4 buçuk yıldır 21 kere denetimden geçtik hakkımızda hiçbir dava açılmadı. Tek bir soruşturmamız var o da benim madalyam. Dava danıştaydan kesinleşmedi. O davada jeotermal tesislerine ruhsat vermediğim içindi. Bununla ilgili seçimden önce söz vermiştim, sözümün arkasındayım” dedi.

‘AYDIN’DA CHP YOKTUR ÖZLEM ÇERÇİOĞLU PARTİSİ VARDIR’

Atay “Aydın’da CHP diye bir parti yoktur Özlem Çerçioğlu partisi vardır. Bu nedenle partimden istifa ediyorum. Görevimi bağımsız belediye başkanı olarak sürdüreceğim” dedi.

ÇERÇİOĞLU’NU YOLSUZLUKLA SUÇLAMIŞTI

Daha önce Yeni Asır gazetesine konuşan Mehmet Fatih Atay, Özlem Çerçioğlu’na tepki gösterip yolsuzluk iddiası ortaya atmıştı: “Çerçioğlu bana mobbing uyguluyor. Bıktım artık. Köle olmamızı istiyor. Sen ne yaptın Aydın’a 14 yıldır, ne yaptın? Ben çok iş yaptım. Yaptıklarım nedeniyle ilçemde oylarım yüzde 71-72 çıkıyor. Çerçioğlu da buna çıldırıyor. O yüzden bana mobbing uygulamaya çalışıyor. Bir futbol takımımız var, diyorlar ki, oğlun bilmem ne. ‘Kardeşine 3 müdürlük verdi’ diyor. Sanki 3 tane maaş alıyormuş gibi. Kaç kuşak siyasetçi gördüm, böyle bir varlık görmedim. Bu ve şürekası tarafından çektiğimi hiç kimseden çekmedim.

Ben onların neler yaptıklarını neler çaldıklarını biliyorum. Örneğin, aynı şirkete onlar da sıcak asfalt yaptırdı biz de. Ben açık ihale yaptım, onlar öbür türlü ihale yaptı. Her şeyimizi açık ihale ile yaptık. İşi en az parayı isteyene verdik. Sıcak asfalta aynı şirkete bizim ödediğimiz kaç lira, onların ödediği kaç lira? Lütfen bunu bir araştırın. 32 milyon lira götürdüler…”