Eczacılar 14 yıllık aranın ardından ‘miting’ yapacak

Yayın tarihi: 23 Eylül 2022 Cuma 4:53 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 4:53 pm

Türk Eczacıları Birliği, yaşadıkları maddi problemler nedeniyle 14 yıllık aranın ardından ilk kez miting düzenleyecek. Büyük eczacı mitingi 16 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, 54 il odası başkanıyla görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Üney, eczacıların yaşadığı maddi sorunlara dikkat çekti.

Eczanelerin en temel işletme giderlerini karşılayamadığını, ecza depolarına olan borçlarını kredi borçlarıyla kapatarak ayakta durmaya çalıştıklarını söyleyen Üney, tüm meslektaşları aileleri ve çalışanlarıyla 16 Ekim Ankara’da eylem yapacaklarını duyurdu.

“HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİ GÖREMİYORUZ”

Üney, açıklamasında “Birinci basamak sağlık hizmet danışmanı ve halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamıyoruz; hak ettiğimiz değeri göremiyoruz! Plansız bir şekilde alt yapıdan ve akademik kadrodan yoksun olarak açılan eczacılık fakültelerine ihtiyacımız olmadığını defalarca dile getirdik. YÖK’e defalarca çağrı yaptık. Bizler, 16 Ekim Pazar günü tüm meslektaşlarımızla, eczane çalışanlarımızla, eczacılık fakültelerinde okuyan genç meslektaşlarımızla ve ailelerimizle birlikte, beyaz önlüklerimizle büyük eczacı mitinginde olacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara Eczacı Odası Başkanı: Ciddi anlamda ilaç yoklukları yaşıyoruz