Diyarbakır Hani’de orman yangını!

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 4:29 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 4:30 pm

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. Çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Diyarbakır’ın Hani ilçesi Kuyular ile Çukur Mahallesi arasındaki ormanlık alanda sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına 2 arazöz, 4 yangın ilk müdahale aracı ve 30 yangın işçisi ile müdahale etmeye başladı. Yangın bölgesinin sarp ve kayalık olmasından dolayı zorluk yaşayan ekiplere, askeri helikopter de destek verdi.

Hawaii’deki orman yangınlarında ölü sayısı 111’e yükseldi! Acil durum ajansının başkanı istifa etti

Diyarbakır Orman İşletme Müdürü Davut Ayzit, yangının 7-8 hektarlık alanda etkili olduğunu belirterek, ilçeye bağlı Kuyular ve Çukur Mahallesi arasında kalan ormanlık alanda sabah saat 08.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığını bildirdi.

“MÜDAHALE SÜRÜYOR”

Yangına başladığı ilk andan itibaren Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildiğini kaydeden Ayzit, “Yangına müdürlüğümüze bağlı 2 arazöz, 4 yangın ilk müdahale aracı ve 30 yangın işçisi ile müdahale sürüyor. Yangın alanının sarp ve kayalık olması yangına müdahaleyi güçleştirmektedir. Bu sebeple Diyarbakır’da bulunan askeri helikopter ile hava desteği talebi yapıldı. Yangına havadan da müdahale edilmektedir” dedi.

TÜBİTAK yerleşkesinde orman yangını