“Diyanet’i Atatürk’ün kurduğuna inanmıyorum” dedi, cehaletini gururla sundu

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 10:57 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 11:37 am

Sokak röportajına katılan bir genç Diyanet İşleri Başkanlığı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu gerçeğini duyunca “Duydum ama inanmıyorum” yanıtını verdi. Genç bu yoruma ‘yabancı tarih kitaplarını’ okuyarak vardığını belirtip “Kurucusunu söylemiyorum, bilmiyorum” demesi dikkat çekti.

Türkiye’de eğitimsizliğin geldiği boyut tehlikeli seviyelere ulaştı. Bu seviye ‘Sokak kedisi’ isimli Youtube kanalında yayınlanan bir sokak röportajında bir kez daha kendini gösterdi.
Sokak röportajına katılan bir gencin “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kim kurdu” sorusuna verdiği yanıttaki Atatürk düşmanlığı ve bilgisizlik dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğunu duyan genç, “Öyle bir şey duydum ama inanmıyorum” dedi. Genç, “Tarih kitaplarını okuduktan sonra böyle bir şeyin olmadığını ispatlayabilirim ” dedi ve ardından “Kendi tarih kitaplarımızda değil yabancı ülkelerin kitaplarını okuduktan sonra diye ekledi. Ancak bu kitaplarda kimin kurduğunuhn yazdığına dair soruya ise, “Söylemiyor, onu bilmiyorum ben” yanıtını verdi.

Gencin bir an konudan sapıp “Mustafa Kemal’in Çanakkale’den çekilip Samsun’a çıkması savaşın kaybedilmesi gibi geliyor” diye ilginç bir cümle kurdu.