Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Bu telaş ve istek neden?

Yayın tarihi: 23 Ekim 2021 Cumartesi 10:14 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2021 Cumartesi 10:23 pm

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın 10 büyükelçi için ‘istenmeyen adam’ hamlesine tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması çağrısı yapan ’10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmeleri’ talimatına sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Davutoğlu, “En fazla ihracat yaptığımız ülkelerle tarihimizin en büyük diplomatik krizini çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir?” diye sordu ve şunları kaydetti:

“1- 10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etmenin ne Osman Kavala ile ne de yargı bağımsızlığı bir ilgisi vardır. Öyle olsaydı ağır ithamlar altındaki Rahip Brunson Trump’ın telefonu ile Deniz Yücel ise Merkel’in talebiyle bırakılmazdı.

2-Devlet aklının yerini sokak kavgası söylemi aldı. Ülkeye yazık ediyorsunuz! Bağımsız yargımızın kararlarına karşı iç ve dış müdahalelere hep birlikte karşı çıkalım. Ancak, yargımızın başka başkentlerden talimatlarla çalışabileceği algısını bu iktidar oluşturmuştur.

3-Hukuku ayaklar altına alarak, dış politikayı at pazarlığına çeviren bu iktidar, ülkemizin itibarını yok etmiştir. Kavala’ya her vatandaşımızın hak ettiği bağımsız ve adil yargılanma hakkını verdiğinizde başka başkentleri de susturursunuz!

4-En fazla ihracat yaptığımız ülkelerle tarihimizin en büyük diplomatik krizini çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir? Adaletinizden kendi vatandaşlarınız şüphe duyarken ne yargınızın ne de ülkenizin bir itibarı kalmaz. Yazık!”

Erdoğan: 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini istedim

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Eskişehir’de açılışta konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavala’nın serbest bırakılması için açıklama yapan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri’ni işaret ederek, şunları söylemişti:

“Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala… Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri’ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye’yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz.”

Kavala’nın serbest bırakılması çağrısına bakanlardan tepki yağdı; büyükelçiler Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı!

Dışişleri’nden ‘Kavala serbest bırakılsın’ diyen 10 büyükelçiye uyarı

Erdoğan: 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini istedim

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a jet ‘büyükelçi’ yanıtı