Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a jet ‘büyükelçi’ yanıtı

Yayın tarihi: 23 Ekim 2021 Cumartesi 5:45 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2021 Cumartesi 6:09 pm

10 büyükelçi için ‘istenmeyen adam ilan edilsin’ talimatı verdiğini açıklayan Erdoğan’a CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi: “Dönüp bir bak halkın sofrasına!”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için açıklama yapan ” ‘Bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz’ dedim” ifadesini kullandı.

Erdoğan’a ilk yanıt CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Erdoğan’ın açıklaması için ‘ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabası’ diyen CHP lideri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen şahıs, bu sefer de ’10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi emrini’ vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Eskişehir’de açılışta konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavala’nın serbest bırakılması için açıklama yapan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri’ni işaret ederek, şunları söylemişti:

“Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala… Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri’ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye’yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz.”

Kavala’nın serbest bırakılması çağrısına bakanlardan tepki yağdı; büyükelçiler Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı!

Dışişleri’nden ‘Kavala serbest bırakılsın’ diyen 10 büyükelçiye uyarı

Erdoğan: 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini istedim