Erdoğan: 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini istedim

Yayın tarihi: 23 Ekim 2021 Cumartesi 4:36 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 1:07 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunan büyükelçiler için “Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim” açıklaması yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Millet Bahçesi İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreninde konuştu.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ile ilgili serbest bırakılması için bildiri açıklayan 10 büyükelçinin “istenmeyen kişi” ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na talimat verdiğini açıkladı.

Erdoğan, “Burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığı’na gelip talimat vermek gibi bir yola giremezsiniz. Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanı’mıza verdim. Ne yapması gerektiğini söyledim. Bu on tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz, dedim” ifadelerini kullandı.

Dışişleri’nden ‘Kavala serbest bırakılsın’ diyen 10 büyükelçiye uyarı

Osman Kavala: Artık duruşmalara katılmam anlamsız