Dalgalara kapılan iki genç için denize atladı! “Çocuklar polislerin yanına gitmeye çalışıyordu”

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 12:44 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 12:44 pm

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde fırtınanın oluşturduğu dev dalgalara kapılan liselileri arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor. 2 lise öğrencisini kurtarmak için denize atlayan Berk Büyükakca, “Çocuklar polislerin yanına gitmeye çalışıyordu. O sırada dalga vurunca aniden denize düştüler” dedi.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 27 Kasım Pazartesi günü etkisini gösteren şiddetli fırtına nedeniyle dalgalar yükseldi. İlçe sahilindeki deniz fenerinin bulunduğu alana giden 16 yaşındaki Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencileri Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık, fırtına sonucu yükselen dev dalgalara kapılarak bir anda gözden kayboldu.

ÜÇ GÜNDÜR SÜRDÜRÜLEN ARAMA ÇALIŞMALARINDAN SONUÇ ALINAMADI

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kayıp gençleri bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Olumsuz hava şartlarına rağmen 3 gündür sürdürülen arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

HAVADAN HELİKOPTER DESTEKLİ ARAMALARIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ

Bölgede kayıp liselilere ulaşmak için ekipler, sabah saatlerinde çalışmalara yeniden başladı. Havadan helikopter destekli aramaların 3’üncü gününe, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı’na bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi, AFAD ve itfaiye ekipleri katıldı.

AİLE FERTLERİNİN KIYIDA BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Yaklaşık 80 kişilik ekip tarafından, akıntı tehlikesine karşı sürdürülen arama çalışmalarına, çevre illerden gelen ekipler de destek verdi. AFAD dalgıçları, su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemiyle çalışan sonar teknolojili cihazla suda arama yaptı. Aile fertlerinin kıyıda bekleyişleri sürerken, çalışmalardan henüz sonuç alınamadı.

“SANIRIM BAYGINDI, HAREKET ETMİYORDU”

Dalgaların vurduğu limanın uç kısmındaki bayrak direği altındaki son görüntüleri, cep telefonu kamerasına yansıyan Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık’ı, çevrede bulunan Trabzon Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Berk Büyükakca’nın kurtarmak için denize atladığı ortaya çıktı. Büyükakca da akıntıya kapılıp, kıyıya son anda çıkabildi. Büyükakca, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Yolda yürüyordum. Limanda fenerin orada 2 çocuk gördüm. Dev dalgaların bulunduğu alanda muhtemel mahsur kalmışlardı. Polis ekipleri de oradaydı. Çocuklar polislerin yanına gitmeye çalışıyordu. O sırada dalga vurunca aniden denize düştüler. Yardım etmek için onlara doğru koştum. Öğrencilerden beyaz kıyafetliyi gördüğümde başını vurmuştu. Sanırım baygındı, hareket etmiyordu. Siyah kıyafetli diğer arkadaş biraz hareket ediyordu.”

“ÇOK AKINTI VARDI”

Denizde akıntıya kapıldığını söyleyen Büyükakca, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Beni derine çekeceğini düşündüm, kıyafetlerimi çıkartarak denize atladım. Kıyının diğer tarafından suya girdim; çok akıntı vardı. Deniz beni kıyıya doğru itiyordu. Akıntıya güvenerek denize girdim. Yaklaşmaya çalıştım, akıntı fazla olduğu için yanlarına yaklaşamadım. Geri çıkmak zorunda kaldım. Öğrencilerden biri hareket ediyordu ama en son gördüğümde o da hareket etmiyordu. Çok şiddetli akıntı vardı, kendilerine ulaşamadım. Ben de güçlükle kıyaya çıkabildim. Sonrasında karakola giderek ifade verdim. Arama çalışmalarında ekiplere olayın nerede gerçekleştiğini anlattım. Çok üzgünüm.”

Trabzon’da dev dalgalara kapılan 2 kişi kayboldu!

Kaynak: TELE1