Çöp evde yaşayan anneden ekiplere: Onlar çöp değil benim ekmek param

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 6:16 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 6:16 pm

Sarıyer Belediyesi, çöp evde yaşadığı tespit edilen anne ile iki çocuğunu Kilyos Sosyal Tesisleri’ne götürerek koruma altına aldı.

Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kötü kokular yayan bir evle ilgili ihbar alınması üzerine söz konusu adrese ekip gönderdi. Ekipler, evden üç kamyon çöp ve atık çıkardı. Çöp evde kaldığı tespit edilen 35 yaşlarındaki bir kadın ile 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğu ise korumaya alınarak Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’ne götürüldü.

Maddi imkansızlıklar sebebiyle iki çocuğunu da okula gönderemediğini belirten anne, 6 yaşındaki oğlunun özel eğitime ihtiyacı duyduğunu belirtti.

“ONLAR ÇÖP DEĞİL, BENİM EKMEK PARAM”

Evdeki çöplerin çıkarılmasına itiraz eden ev sahibi kadın, “Onlar çöp değil, benim ekmek param” dedi. Ancak yetkililer, kadını ikna ederek evi temizlemeye başladı. Evde kırık pazar arabasından yırtık kıyafetlere, plastik şişelerden boş şampuan şişelerine kadar birçok çöpe rastlandı. Yapılan çalışmalarda, evden üç kamyon çöp ve atık çıkarıldı. Evin her yerini yuva yapmış olan haşereler de ilaçlanarak temizlendi. İlk çalışmaların tamamlandığı evin, boya-badana ve tadilat işleri de yapıldıktan sonra aileye teslim edileceği bildirildi.

Evden çıkarılan çöpler

BABAYA UZAKLAŞTIRMA KARARI

Yeni ayrıldığı eşi için uzaklaştırma kararı çıkaran iki çocuk annesi kadın, çocuklarını ve kendisini geçindirmek için çöpleri istiflediğini söyledi. Aile hakkında Sosyal Hizmetler Kurumu’na bilgi verildi.
Yetkililer, ailenin hem psikolojik hem de maddi imkanları düzelene kadar sosyal tesislerde konaklayabileceği bilgisini verdi.

Çöp evde bulunan çocuk annesinden alındı