Çok büyük gurur! Yasemin Adar 7. kez Avrupa şampiyonu

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 6:08 am - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 6:15 am

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 76 kiloda mücadele eden Yasemin Adar Yiğit, finalde Ukraynalı Anastasia Shustova’ı 12-1 teknik üstünlükle yenerek 7’nci kez Avrupa şampiyonu oldu.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 76 kiloda mücadele eden Yasemin Adar Yiğit, finalde Ukraynalı Anastasia Shustova’ı 12-1 teknik üstünlükle yenerek 7’nci kez Avrupa şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, ilk turda Bulgar Vanesa Georgieva’yı 10-0 teknik üstünlükle, çeyrek finalde ise Fransız Pauline Lecarpenter’i 7-3 mağlup etti. Yarı finalde ise Macar rakibi Bernadet Nagy’i 4-0 öndeyken tuşla yendi ve finalde kraynalı Anastasia Shustova’nın rakibi oldu.

1-0 GERİYE DÜŞTÜ

Maçın ilk dakikalarında her iki sporcuda pasif uyarısı aldı. Yasemin aleyhine hakemler ilk uyarıyı verdi. Yasemin, 30 saniyede rakibine oyun yapamayınca, 1-0 geriye düştü ve ilk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıya milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, hızlı başladı. Rakibine yaptığı baskı sonunda 30 saniye çalıştı ama Yasemin basarak 2 puan aldı. Rakibi minder dışına kaçmadan 2 puan daha aldı.

12-1 KAZANDI

İhtardan da gelen 1 puanla Yiğit, 5-1 öne geçti. Rakibine suplex atan Yasemin, 9-1 öne geçti ama Ukrayna kenar yönetimi itiraz etti. Yapılan inceleme sonunda itiraz reddedildi ve skor 10-1 oldu. Yasemin Yiğit Adar son anda tekrar rakibini basarak 2 puan daha aldı ve maçı teknik üstünlükle 12-1 kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

7’nci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Yasemin Adar Yiğit’in 2 dünya şampiyonluğu ve 1 tane de olimpiyat üçüncülüğü bulunuyor.

Kaynak: TELE1