Çocuk müstehcenliği ve tacizi operasyonunda 14 tutuklama

Yayın tarihi: 24 Şubat 2024 Cumartesi 1:47 am - Güncelleme: 24 Şubat 2024 Cumartesi 1:47 am

Kayseri merkezli 10 ilde çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 14’ü tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van olmak üzere 10 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

14′ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14’ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, 4’ü adli kontrolle serbest bırakıldı.

KKTC’yi sarsan soruşturma! Eski bakan ve eşi tutuklandı

OPERASYON GEÇMİŞİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik, Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van’da eş zamanlı operasyon düzenlendiğini açıklamıştı.

“Telegram” mesajlaşma uygulaması üzerinden çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanallarıyla ödemelerin yapılıp, görüntülerin satın alındığının tespit edildiğini aktaran Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 15 şüphelinin yakalandığını, çok sayıda dijital materyale el konulduğunu kaydetmişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlı sayısı daha sonra 18’e yükselmişti. (AA)

Depremde 12 kişiye mezar olan Emek Apartmanı’nın inşaat mühendisi tutuklandı

Kaynak: AA