Çıraklara kapıyı kapatan Erdoğan’a bir tepki de şoförlerden: Hani babalar sözünü tutardı?

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 2:24 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 2:24 pm

Konya’da staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerine kapıyı kapatan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir tepki de İstanbul’dan geldi. Sağlık Bakanlığı’nda taşeron olarak çalışan şoförler, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaparak Erdoğan’a “Hani babalar sözünü tutardı?” ifadesiyle tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’nın hizmetlerinde çalışan taşeron şoförler, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen şoförler, “Neden üvey evlat muamelesi görüyoruz? Hak ettiğimiz kadroyu istiyoruz” dedi. Şoförler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a da “Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere söz verdi. Hani babalar sözünü tutardı?” dedi.

En yenisi 2, en eskisi 14 yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan şoförler, basın açıklamasında salgın döneminde yaptıkları hizmetleri hatırlattı. Açıklamada “Sağlık Bakanlığı bu süreçte doktorlara ve hemşirelere pandemi desteği verdi. Ancak bizler 7/24 çalıştık yine de bizlere ödeme verilmedi. Ve biz devletimize küsmedik, aynı şekilde çalışmaya devam ettik. Pandemi döneminde yeri geldi çalışan emekçi şoför kardeşlerimizi kaybettik. Biz ‘devletimiz, devletimiz’ dereken bir baktık kimse arkamızda olmadı” ifadelerine yer verildi.

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

Sendikalı oldukları için tehdit edildiklerini, üvey evlat muamelesi gördüklerini belirten şoförler “Sesimizi duyurmaya, hakkımız olanı almaya geldik” diyerek taleplerini şu şekilde sıraladı:

-Asgari Ücret + % 100 zam, Yemek Ücreti, Yol Ücreti, Mesai Ücreti, Araçları Yıkamak İçin Ücret veya Uygun Bir Mekan, Şoför Odası (İlçelerde odamız yok ve kışın araçlarda donuyoruz.), Çocuk Parası, Yakacak ve Ramazan Yardımı, İSPARK ve park mekanlarına ait ücretlerin karşılanması (Bunları cebimizden ödemek zorunda kalıyoruz.), Saygınlık, Sendikalı olma hakkımıza saygı duyulması, İşten çıkarmalara son verilmesi, İşten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınması, EYT’li arkadaşlarımızın emekli olduktan sonra, şu an hali hazırda çalışmakta olan emekli arkadaşlarımız gibi işlerine son verilmeden çalışmaya devam etmesi, Yapılan ve yapılacak olan ihale şartlarını öğrenmek…

“BİZLERİ GÖRMEZDEN GELMEYİN”

Taşeron şoförler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ye şu sözlerle seslendi:

-Bizleri görmezden gelmeyin. Bizleri pandemide unuttuğunuz gibi şimdi de kadroya almayarak bizlere ihanet ediyorsunuz. Bu da yetmezmiş gibi elimizde bulunan kalifiye personeller varken KPSS ile şoför alımı yapıyorsunuz. Bizlerin açığını mı gördünüz, sizlere yanlış mı yaptık?

-Neden üvey evlat muamelesi görüyoruz? Bizler HAK ETTİĞİMİZ KADROYU istiyoruz. Bu ayıbınızdan acilen dönmelisiniz. Biz taşeron şoförler sizlerin seçim yatırımı değiliz. Bizleri sakız çiğner gibi ağzınıza alamazsınız. Siz öncelikle verdiğiniz sözleri yerine getirin.

“HANİ BABALAR SÖZÜNÜ TUTARDI”

Şoförler AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili de şunları söyledi:

-Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere söz verdi. Hani babalar sözünü tutardı? Artık İstanbul gibi bir metropol şehirde 17.000 lira alıp, yol ve yemeği cebimizden veri 12.500 liraya yaşamaya çalışıyoruz. Bu ayıptan bir an önce dönmeniz lazım.

(ANKA)

 

 

Kaynak: ANKA