CHP’nin ağır topundan “İmamoğlu” tepkisi: Karar halkındır!

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 10:24 am - Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma 10:24 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasını değerlendiren eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, “Ülkemizde siyaset yapma yasaklarının genellikle ters etki yaptığı bilinmektedir” dedi.

Savcı cezayı az bulmuş! Başsavcılık’tan Ekrem İmamoğlu hamlesi

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasını ve siyasi yasak kararını değerlendirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, siyaset yasağının ceza kadar tartışılacağını belirten Sav, “Ülkemizde siyaset yapma yasaklarının genellikle ters etki yaptığı bilinmektedir” dedi.

Siyasi yasaklarla sonuç alınamayacağını vurgulayan Sav sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün İmamoğlu ile ilgili siyaset yasağı getiren mahkeme kararı ile sevinenlerin kısa bir zaman sonra hüsrana uğrayacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu karar, 2023 milletvekili ve 2024 belediye seçimlerinin işaret fişeğidir. Gerçek kararı mahkemeden büyük olan halk verecektir. Hukukun üstünlüğü ilkesi adına üzüleceğiz, kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmayacağız. Mahkeme kararı; demokratik laik Cumhuriyet, Atatürk ilke ve devrimleri yolunda yürüyüşümüzü hızlandıracaktır.”