CHP’li Adıgüzel: Türkiye sahte bal cenneti oldu

Yayın tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 10:31 am - Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma 10:31 am

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, inceleme yapılan 124 bal örneğinden 111’inin sahte çıkması hakkında, “Türkiye sahte bal cenneti oldu” dedi.

Bal üretimi hakkında verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedilen CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, incelenen 124 bal örneğinin 111’inin sağlıksız çıktığını belirterek, “Türkiye sahte bal cenneti oldu. Türkiye’deki balların yüzde 92’si sahte, yüzde 70’inin de ağırlıkları sahte” dedi.

“YOLSUZLUKTAN AKP’DEN KOVULAN YÖNETİCİLER ARICILARI DOLANDIRIYOR”

TAHAP isimli bir dernek üzerinden arıcıların dolandırıldığını da savunan Adıgüzel, bu dernek yöneticilerinin AKP’li olduğunu ancak yolsuzluk yaptıkları için partiden ihraç edildiklerini söyledi.

TBMM Tarım Komisyonu Başkanı ve AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise Adıgüzel’in açıkladığı TAHAP konusuna değinerek, “TAHAP’ın başındaki adamın tam bir üçkâğıtçı olduğunu kabul etmemiz lazım. Ciddi bir dolandırıcılık ağı kurmuş, Kars’ta benim de yakınımı 532 bin lira dolandırdı. Telefon açtım, hakaret ettim. Üreticimize ve insanımıza vermiş olduğu zararlardan dolayı cezalandırılması için takipte olacağım” ifadelerini kullandı.

Adana’da 20 arıcı, bağlı bulundukları federasyon hakkında ‘Ucuz şeker vaadiyle’ dolandırıldıklarını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuş, sadece Yüreğir ilçesinde 2.5 milyon liralık bir mağduriyetin söz konusu olduğu iddia edilmişti.