CHP yalanladı Ulukuş konuştu: En az 4 kere sordum…

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 11:33 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2023 Cuma 11:33 am

CHP Genel Merkezi, Gökşen Anıl Ulukuş’un Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığına getirildiği haberlerine dair yalanlama yayınladı. Ulukuş ise partiye en az 4 kez sorduğunu ve ‘devam’ dendiğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, geçmişte Zafer Partisi’nde görev alan Gökşen Anıl Ulukuş’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından danışman olarak atandığına dair haberleri yalanlayan açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ulukuş, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir ve tensipleriyle, CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

CHP tarafından yapılan açıklamada “Çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘danışman atamaları’ yönündeki tartışmalar gerçeği yansıtmamaktadır. 4 Haziran 2023 öncesi atanan tüm danışmanların görevi sona ermiş olup, ilgili tarihten sonra Engin Özkoç , Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında danışman atanmamıştır” denildi.

Eski Zafer Partili Ulukuş, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı oldu

ULUKUŞ: 4 KERE SORDUM…

Açıklamaya sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Ulukuş ise şunları söyledi: “Sayın Genel Başkan’a danışmanları görevden alması sonrası en az 4 kere “Ben hâlâ danışman mıyım?” diye sordum. Her seferinde “burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et.” cevabını aldım. Kaldı ki ilk açıklamayı yaptığım gün yine konuştuk. Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var! “Gerçeği yansıtmıyor” şeklinde itibar zedeleyici bir tavır CHP’ye yakışmıyor. “Kılıçdaroğlu gidici, bir bahaneyle eleştirelim de yeni yönetimde yerimiz olsun.” Zihniyetindeki bazı kişiler beni CHP’li olmamakla itham ettiler. Onlar için ben aşırı sağcı olurken, CHP’nin altı okuyla problemi olanlar CHP’li oluyor. Aşırı sağcılık diye itham ettiğiniz düşünce CHP’nin kurucu iradesidir. Türk Milliyetçisi arkadaşlarıma da sitemim var. CHP’yi Milliyetçilikten uzaklaşmakla suçluyorsunuz. Ancak CHP’de biri “Çok Milliyetçi” olmakla suçlandığında onun meze olmasını seyrediyorsunuz. Son olarak, Atatürk’ün başlattığı Türk Devrimini sürdürme irademiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak kalması için olan mücadele azmimiz azalmayacaktır.”

CHP’de Gökşen Anıl Ulukuş atamasına bir tepki daha