Bu sözlere yürek dayanmaz… ‘Doğum günü neyimize’

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 8:36 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi 8:36 pm

Bartın maden faciasında ölen bir madencinin annesinin sözleri yürekleri dağladı. Anne, oğlunun bir ay sonra doğum gününü kutlayacaklarını belirterek, “Bizim doğum günü neyimize. Her şey neyimize. Gözü yaşlı 22 yaşında eşi, 11 aylık bebek” diye feryat etti.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağında patlama yaşandı. 41 madenci yaşamını yitirdi. Facianın ardından CHP Heyeti yaşamını yitiren madencilerin ailelerini ziyaret.

“BİZİM DOĞUM GÜNÜ NEYİMİZ”

Hayatını kaybeden bir madencinin annesinin CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a feryadı yürekleri dağladı. Hastane bahçesinde ağlayan anne, şunları dile getirdi: 

“Dün akşamdan beri oğlum. Mehmet, duy sesimi. Ocaktan çıkalı benim oğlumu gördünüz mü? Benim oğlum, benim gözüme o kadar güzel görünüyordun. Kimsenin bunun gibi yok derdim. Benim oğlum gibi yakışıklı, birinin yok derdim. 1 ay sonra doğum günü yapacaktım. Bizim doğum günü neyimize. Her şey neyimize. Gözü yaşlı 22 yaşında eşi, 11 aylık bebek. 55, 60 yaşında ana, baba. Onlar gidecekken bizim evlatlar gitti”

 

Erdoğan madenci yakınının sorusuna yanıt veremedi: Nasıl ihmal oldu?