Borsa’da bugünden itibaren kural değişti

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 9:10 am - Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma 9:11 am

Borsa İstanbul bir süredir devam eden düşüş trendinin önüne geçmek için önlem aldı. BİST 100 endeksinin yüzde 3 veya üzerinde düşmesi halinde açığa satış yapılan hisselerde yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik uygulanacak.

Borsa İstanbul yönetimi düşüşlerin önüne geçmek için harekete geçti. Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun imzasıyla yayınlanan karara göre, BİST 100 endeksinde yüzde 3 ve üstünde düşüşler yaşanması halinde açığa satış yapılabilen hisselerde yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik olarak uygulanacak.

Bu kural bugünden itibaren uygulamaya alınacak.

BİST’ten yapılan açıklama şöyle:

Borsamız Pay Piyasasında BIST 100 Endeksinin gün içerisinde önceki gün kapanış değerine oranla %3 veya üzerinde düşmesi durumunda Açığa Satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralının seans sonuna kadar otomatik olarak uygulanması kararlaştırılmıştır.

Yapılan değişikliğin Ek’te bulunan değişiklik cetvelinde yer aldığı şekilde işlendiği Pay Piyasası Prosedürü güncellenerek Borsamız internet sayfasına konulmuştur. İlgili uygulama 03/02/2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Borsa vurgunu! Bir yatırımcı 1 ayda yüzde 2 bin 317 kazandı