Basın İlan Kurumu resmi ilanları iptal etmişti! Evrensel’den itiraz

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 5:36 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 5:36 pm

Basın İlan Kurumunun (BİK), Evrensel’in resmi ilan yayımlama hakkını hukuksuz biçimde iptal etmesine karşı itirazda bulundu.

Merter’de bulunan Basın İlan Kurumu Müdürlüğüne yapılan itiraz sonrası açıklamada, BİK’in iptal gerekçelerinin hukuksuz olduğuna vurgu yapılarak, yapılan itirazı BİK’in, yanlıştan dönmesi için fırsat olarak görmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, BİK’in hukuksuz karardan dönme çağrısı bir kez daha yinelendi.

HALKIN HABER ALMA HAKKI İHLAL EDİLİYOR

BİK’e yapılan itiraz dilekçesinde kararın hukuksuz olduğuna dikkat çekildi. İtiraz dilekçesinde, Evrensel’in 27 yılı aşkın bir süredir günlük olarak yayımlanan bir fikir gazetesi olduğuna dikkat çekildi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Kararınızda yer alan ‘Sırf resmi ilan alabilmek için çıkan” bir gazete olmakla itham edilmesi ne gerçekle ne de dilekçemiz ekinde sunmuş olduğumuz somut durumla bağdaşmaktadır. Bu itham ve iddiada bulunmak ne yılların gösterdiği gerçeklerle ne Basın İlan Kurumu Yönetmeliği başta olmak üzere “kanun ve ikincil mevzuatın amaçlarıyla” ne de basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkının temel ilkeleriyle bağdaştırılabilir.”

Basın meslek örgütleri: Evrensel Gazetesi ile dayanışma içerisindeyiz