AKP’li belediyenin ‘Starbucks’a rakip işletmesi ‘Balbucks’ deprem toplanma alanına inşa edilmiş

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 5:10 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 5:11 pm

AKP’li Balıkesir Belediyesi’nin ünlü kahve zinciri Starbucks’a rakip olarak açtığı Balbucks adlı işletmenin deprem toplanma alanına inşa edildiği ortaya çıktı. CHP’li Serkan Sarı, “Deprem kuşağında olan Balıkesir ki Kahramanmaraş depremiyle sarsıldığımız, birçok canımızı yitirdiğimiz şu dönemde bu kadar tedbirsiz, özensiz, duyarsız bir anlayış sadece bir Amerikan özentiliğidir” dedi.

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) geçtiğimiz günlerde Zağnos Paşa Camii meydanında “Balbucks” isimli bir kafeyi hizmete açtı. Balbucks’un isminin dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks’a benzerliği nedeniyle işletme sosyal medyada gündem oldu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, bugün Balbucks kafenin bulunduğu meydanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Balıkesir AFAD İl Müdürlüğüne göre meydanın Balıkesir ve 20 ilçesinde bin 86 yerde bulunan deprem toplanma alanlarından biri olduğunu vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

“KENTE VE BULUNDUĞUMUZ ALANA İHANETTİR”

“4 Kasım 2022’de yine ben bu meydanda, tam da bu yapının direklerinin dikildiği yerde bir açıklama yapmıştım. O açıklamada vurguladığımız nokta bu bölgenin deprem toplanma alanı olduğuydu. Bölgede şu anda işgalci olan bu işletmenin altı otopark ve boş. Deprem kuşağında olan Balıkesir ki Kahramanmaraş depremiyle sarsıldığımız, birçok canımızı yitirdiğimiz şu dönemde bu kadar tedbirsiz, özensiz, duyarsız bir anlayış sadece bir Amerikan özentiliğidir. Çakma bir marka yaratabilmek adına kente ve bulunduğumuz alana ihanet etmektir. Deprem toplanma bölgelerine bu tarz yapıların yapılması kanunen yasaktır.”

Balıkesir Belediyesi Starbucks’a rakip oldu! “Balbucks hizmetinizde”

“AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANIN GÖZÜNÜ RANT ANLAYIŞI BOYAMIŞ”

“Bugün belediyeye güvenip bu yapının içinde oturanlar, yarın olacak bir depremde can verirse o canın bedelini Yücel Yılmaz mı, onun bürokratları mı yoksa halkımız mı ödeyecek? Israrlı uyarılarımıza rağmen, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın gözünü rant anlayışı boyamış durumda. Konu rant olduğunda ne tarih ne kent ne vatandaşlarımız ne de onların can güvenliği hiçe sayılıyor. Söz konusu rantsa gerisi yalan durumuna geliniyor. Aklınızı başınıza toplayın. Depremin ciddiyetini anlamanız için sizi göreve davet ediyorum.”