Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak tahliye edildi

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 5:13 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 5:48 pm

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunu işlediği iddiasıyla tutuklananan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine mahkemece tahliye edildi.

Sosyal medyadaki paylaşımlarda ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunu işlediği iddiasıyla tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilen Batuhan Çolak, tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine mahkemece tahliye edildi.

BATUHAN ÇOLAK’TAN İLK PAYLAŞIM

Çolak tahliye edilmesi sonrası, Sincan Cezaevi’nin önünde çektirdiği fotoğrafını paylaştı. Çolak, paylaşımında “Nerede kalmıştık… Bu süreçte yanımda olan herkese başta ailem ve avukatlarım Ömer Furkan Dağ, Aykut Alp Yazıcı, Mustafa Veysel Güldoğan’a, destek veren Genel Başkanlarımıza ve Milletvekillerimize, tüm meslektaşlarıma ve başımın üstünde yeri olan sevenlerimize en içten teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında; Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Muhbir isimli sosyal medya hesabının yöneticisi Süha Çardaklı’nın da aralarında bulunduğu 27 kişi, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerden 8’i hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Operasyonun ikinci dalgasında Aykırı ve Ajans Muhbir editörleri Furkan Uludağ, Serkan Kafkas, Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek üç gün önce gözaltına alındı. Gözaltına alınan editörler bugün hakim karşısına çıktı. 4 şüpheli çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Operasyon genişledi! Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın ardından 4 tutuklama daha

Batuhan Çolak’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

Batuhan Çolak’a emniyette sorulan sorular ortaya çıktı! Ajansların geçtiği haberlerden sorumlu tutmuşlar

Avukat Dağ: Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın saçları üç numaraya vuruldu