Operasyon genişledi! Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın ardından 4 tutuklama daha

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 2:21 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 3:39 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aykırı ve Muhbir’in editörleri Furkan Uludağ, Serkan Kafkas, Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında; Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Muhbir isimli sosyal medya hesabının yöneticisi Süha Çardaklı’nın da aralarında bulunduğu 27 kişi, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerden 8’i hakkında tutuklama kararı verilmişti.

4 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Operasyonun ikinci dalgasında Aykırı ve Ajans Muhbir editörleri Furkan Uludağ, Serkan Kafkas, Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek üç gün önce gözaltına alındı. Gözaltına alınan editörler bugün hakim karşısına çıktı. 4 şüpheli çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

GEREKÇE AYNI

TELE1’e konuşan Avukat Ömer Furkan Dağ, hakim karşısına çıkan 4 kişinin ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuklandıklarını belirtti. Dağ, tutuklanan kişilerin Sincan Cezaevine gönderileceği bilgisini paylaştı.

“KAÇAKLAR VE HUKUK DIŞI GÖÇLE İLGİLİ PAYLAŞIMLAR YÜZÜNDEN TUTUKLANDI”

Öte yandan, Serkan Kafkas’ın avukatı Aykutalp Arıcı, müvekkilinin gazeteci olduğunu, “Kaçaklar ve hukuk dışı göçle ilgili paylaşımlarından dolayı gözaltına alınıp tutuklandığını” söyledi. Arıcı, müvekkilinin, “yaklaşık bir ay önce Aykırı’nın genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak ile Muhbir’in yöneticisi Süha Çardaklı’nın tutuklandıkları dosya kapsamında haksız şekilde tutuklandığını” belirtti.

Batuhan Çolak’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

Aykırı ve Muhbir operasyonunda ikinci dalga! 4 gözaltı