İYİ Partili ilçe başkanı istifa etti, yönetim düştü

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 4:15 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 4:37 pm

Trabzon’da İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, partisinden istifa etti. Uzun’un istifasının ardından ilçe yönetimi düştü.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İYİ Parti’de başlayan istifa furyası 31 Mart yerel seçimlerinin ardından devam etti. İYİ Parti olağanüstü kurultayın ardından da istifalar gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, partisinden istifa etti. İYİ Partinin oylarının günden güne eridiğini ifade eden Uzun, “Partimize zarar vermemek için genel merkezimizin aldığı kararlar isabetsiz olsa da partici olmanın bir gereği olarak elimizden geleni yaptık. Ancak İYİ Parti olarak sınırlı sayıda il ve ilçeler hariç, ülke genelinde seçimlerde ağır bir hezimete uğradık.” dedi.

Partisinin kurucu genel başkanı Meral Akşener’in seçimlerin ardından kongre kararı alarak aday olmayacağını belirttiğini anımsatan Uzun, Trabzon il teşkilatı, tüm ilçe teşkilatları, kurucular kurulu üyesi, Yomra Belediye Başkanı ve seçilmiş üst kurul delegeleriyle olağanüstü kurultayda aday olan Trabzonlu Koray Aydın’ın yanında “dimdik” durduklarını, yanında duramayanları ise yadırgadıklarını belirtti.

İYİ Partiden Türkiye’de iki kez üst üste seçim kazanan tek belediye başkanı olan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın, il kongresinde üst kurul delegesi seçilmiş olmasına rağmen bu olağanüstü kurultayda oy kullanamadığını kaydeden Uzun, oy kullanamayanların sadece Mustafa Bıyık ile sınırlı kalmadığını savundu.

‘PARTİ TÜZÜĞÜ GEREĞİ YÖNETİM DÜŞMÜŞTÜR’

Uzun, şunları kaydetti:

“Bize göre kendi belediye başkanının seçme hakkını koruyamayan ve kendi üyesinin kurultaya katılma hakkını sağlayamayan, dahası elinden alan bir İYİ Partinin, milletin hakkını ve hukukunu koruması artık mümkün değildir. Bu şartlar altında, inandığımız siyaset prensipleriyle İYİ Partide siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak, başkanlıktan, teşkilatlardaki bütün görevlerimden ve İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. İYİ Parti Ortahisar yöneticilerinin de büyük çoğunluğu hem görevlerinden hem de parti üyeliklerinden istifa etmiş olup parti tüzüğü gereği yönetim düşmüştür.”

Erdal Uzun, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığının 45 yönetim kurulu üyesinden 33’ünün istifa ettiğini sözlerine ekledi.

İYİ Parti'de istifalar sürüyor: Ortahisar İlçe Başkanlığı yönetimi düştü

AKP’li iki belediye meclis üyesi istifa etti

Kaynak: AA