İstanbul’da sahte ilanla taksi plakası tuzağı: Altınlarını çalıp öldürdü

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 4:06 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 4:18 pm

Çekmeköy’de borçları yüzünden gasp planı yapan Muhammet K. internet üzerinden ilanını verdiği sahte taksi plakasını almak isteyen Recep Dindi’yi öldürdü. Gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde 30 Nisan günü saat 16.00 sıralarında Recep Dindi’yi araçta öldürülmüş halde buldu.  Güvenlik kameralarına inceleyen cinayet ekipleri, elinde bir çantayla telaşla kaçan bir şüpheliye rastladı. Şahsın katil zanlısı olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, yapılan çalışmalarda şüphelinin kurye Muhammet Ali K. olduğunu tespit etti.

KUMAR BORCU YÜZÜNDEN YAPMIŞ

Yakalanan şüpheli yapılan sorguda cinayeti itiraf etti. Şüpheli Muhammet Ali K., kumar borcu yüzünden para bulmak için plan yaptı. Plana göre, önce internet üzerinde sahte bir ticari taksi plakası satış ilanını verdi. Sonra bu ilan üzerine kendisini maktul Recep Dindi aradı.

ÇALDIĞI ALTINLARI GÖMDÜ

Plakayı satın almak isteyen Recep Dindi, şüpheli ile buluştu. Araca yanında getirdiği bir milyon TL değerinde ziynet eşyası ile binen Recep Dindi, bir süre sonra silahlı saldırıya uğradı. Silahlı saldırı sonrası katil zanlısı, Dindi’yi araçta bırakarak kaçtı.

ORMANDA KAZI YAPILDI

Olaydan sonra silahı ormanlık alana atan şüpheli, gasp ettiği altınları da gömdü. Şahıs, altınları gömdüğü yeri de polislere gösterdi.

CİNAYETİ DETAYLARI İLE ANLATTI

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelinin ifadesinde kumar borcu olduğunu söyleyerek “Paraya ihtiyacım vardı. Borçlarımı ödeyecektim. Bir plan yapıp internet üzerinde sahte bir ilan verdim. Arayan kişiyle anlaştık. Birlikte satışa gidecektik. Yanında 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası getireceğini biliyordum. Olay günü çantayı gasp etmeye çalışırken bana direnince onu vurdum. Daha sonra otomobilin içinde bırakarak kaçtım.” dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

taksici, tuzak

Taksiciler uygulamadan araç çağırdı! Şoförü darp edip tehdit ettiler

Kaynak: DHA