Batuhan Çolak’a emniyette sorulan sorular ortaya çıktı! Ajansların geçtiği haberlerden sorumlu tutmuşlar

Yayın tarihi: 24 Eylül 2023 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 24 Eylül 2023 Pazar 11:18 am

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamaları ile tutuklanan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak’a Emniyet’te ajanslar dahil birçok haber sitesinde yayınlanan haberlerin sorulduğu ortaya çıktı.

Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticilerin de aralarında bulunduğu 27 kişi “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla gözaltına alındı. Son operasyonla gözaltına alınan 23 kişiden 17’si tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklama istenenler arasında Aykırı haber sitesinin sahibi Batuhan Çolak ve AjansMuhbir hesabının sahibi Süha Çardaklı da var. Gözaltına alınan isimlerin 6’sı ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Batuhan Çolak ile Süha Çardaklı ise tutuklandı. Tutuklananlar arasında Zafer Partisi kurucusu, Suriyeliler Suriye’ye Platformu Başkanı Eray Ertürk de yer aldı. Karargâh Haber ve Mülteci Haberler Twitter hesabının yöneticileri, serbest bırakıldı.

BATUHAN ÇOLAK’A SORULAN SORULAR DİKKAT ÇEKTİ

Gazeteci Murat Ağırel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Batuhan Çolak’a sorulan sorulara dikkat çekti. Emniyet’te Batuhan Çolak’a 13 paylaşım ile ilgili soru sorulduğu bilgisini paylaşan Ağırel Çolak’ın tutuklanma sebepleri arasında gösterilen haberlerin aynı zamanda birçok haber sitesinde de yayınlandığını yazdı.

Ağırel’in, “Bir türlü anlamadım” notuyla paylaştığı 6. Soruda ise Çolak’a şöyle denildi:

“Yabancıların veya geçici sığınmada bulunan ülkemizin değişik noktalarında zaman zaman vatandaşlarla bireysel ve toplu şiddete varan olumsuz hadiselerle ilgili genel ifadenizi veriniz?”

SORUMLU TUTTUKLARI HABERLER HER YERDE YAYINLANMIŞ

Ağırel paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Emniyette Batuhan Çolak’a 13 paylaşım ile ilgili soru sorulmuş.İlki şu paylaşım

‘’Adana’da Suriye uyruklu tarım işçileri, şoförüyle tartıştıkları servis midibüsünü kundakladı. Yaşanan olayda 4 kişi yaralandı, 35 şahıs ise gözaltına alındı.’’

İstanbul’da okula gönderdiği çocuğunun videosunu çekerek ‘’Bugünün en çirkin duygusu okuldaki çocuklarımızın ne vatanı olan ne de arzu edilen bir vatananın marşını söylemesidir’’ paylaşımını yapan Suriye uyruklu kişinin tutuklanması haberi…

İkinci haber Burdur’da yabancı uyruklu bir grupla başka grubun kavgası be bir gencin bıçaklanması haberi .Bu haber Sabah Gazetesi,TRT Haber dahil her yerde yayımlandı.

Diğer bir paylaşım Başakşehir’deki kaçak geçişler ile ilgili.Bu paylaşım sosyal medyada Başakşehir son dakika adlı kullanıcı tarafından paylaşılmış ve binlerce kişi tarafından da  paylaşılmış.

Esenyurt’ta N.T isimli kişiyi bıçaklayan yabancı uyruklunun yakalanması haberi.Aynı haber Hürriyet’te de yayımlanmış.

Diğer iddia Yabancı uyrukluların kavgası.Aynı haber DHA da günlerce önce yayımlanmış.

Diğer bir haber Kağıthane’de yaşanan taciz olayı ve mahallede yaşananlar.İhlas haber ajansının haberi”