Apple, Vision Pro’nun üretiminde oyuncu değişikliği yapmaya hazırlanıyor

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 10:36 pm

Apple‘ın karma gerçeklik gözlüğü tedariğinde ilginç gelişmeler var. Pazar araştırma şirketi TrendForce’a göre Vision Pro’da Sony’nin değil Çinli üretici SeeYA’nın ekranları kullanılacak.

TrendForce tarafından tedarik zincirine ilişkin yapılan son analizler Sony’nin düşük verimli micro-OLED ekran yüzünden oyun dışı kalabileceğini ve SeeYA’nın asıl üretici olacağını gösteriyor. Ayrıca kaynak Vision Pro 2’de Samsung’un da ekran üretimine dahil olabileceğini söylüyor.

Vision Pro

 

İlginizi çekebilir: Apple Vision Pro beklenenden daha geç çıkacak

Apple hakkında söylediği birçok öngörüsü doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo ucuz Vision Pro gözlüğünün iptal edilmiş olabileceğini ileri sürdü. Ünlü analist iptal sebebiyle ilgili herhangi bir şey demedi. Ama diğer yandan Apple’ın maliyeti önemli ölçüde düşürmediği sürece Vision Pro’nun sevkiyatlarında pek bir artış olmayabileceğini vurguladı. Kuo, Apple’ın 2024’te yaklaşık olarak 400 bin ile 600 bin arasında gözlük sevk etmesini bekliyor. Her ne kadar Vision Pro mükemmel deneyim sunacak olsa da, şirketin bir sonraki yıldız ürünü olması daha uzun sürecek.

Vision Pro 2’nin en geç 2027’nin ilk yarısında seri üretime gireceği tahmin ediliyor. Ming-Chi Kuo, şirketin 2. nesil gözlüğe kadar herhangi donanım güncellemesi yapmayabileceğini düşünüyor. 3500 dolar fiyata sahip olan gözlük birçok tüketiciye hitap etmiyor. The Information, Bloomberg ve farklı kaynaklardan gelen haberlerde şirketin daha çok kullanıcıya hitap etmek için ucuz karma gerçeklik gözlüğü planladığı iddia edilmişti. Vision One isimli uygun fiyatlı modelin 2025’te çıkabileceği söylenmişti.

Samsung’un Akıllı Saat Sevkiyatı Düştü

Kaynak: TELE1