Antalya’da Ümit Uysal öne çıkıyor

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 1:53 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 1:53 pm

CHP’nin MYK toplantısında 6’sı büyükşehir olmak üzere 23 il adayını açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi adayı ise önümüzdeki haftaya ertelendi. Kentte yapılan araştırmalara göre, mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Ümit Uysal’ın ismi öne çıkıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) dün gerçekleştirilen MYK toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Muhittin Böcek’in PM’ye önerilmesi kararlaştırıldı. Ancak iki kentte yapılan araştırmalar, MYK’nın kararını değiştirmesine sebep oldu.

MYK’nın kararını değiştirmesine neden olan araştırmalardan birinin ‘Akarsu Anket’ tarafından hazırlanan dosya olduğu iddia edildi. Anket, 18-21 Aralık’ta Antalya ve ilçelerinde yüz yüze görüşme metoduyla 2 bin 41 kişiyle uygulandı. Ankette, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP’li belediye başkanları Muhittin Böcek ve Ümit Uysal isimleri soruldu.

UYSAL, BÖCEK’İ SOLLADI

Ankette Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’e ve Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’a “Oy veririm” diyenlerin oranı eşit çıktı. Her iki başkan için oy oranı yüzde 40.2 oldu. Ancak, Böcek’e “Oy vermem” diyen seçmen yüzde 46.7 olurken Uysal için bu oran 13 puan aşağıda, yüzde 33.7 olarak gerçekleşti.

Anket sonuçlarının yapay zeka destekli ağırlıklı ortalama hesaplaması ise CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, 3 üzerinden 2.0699 ortalamayla Ümit Uysal’ı gösterdi. Böcek ise 1.9291 ortalamaya ulaşabildi.

BUPAR ARAŞTIRMA: UYSAL YÜZDE 39.9, BÖCEK 38.5

BUPAR Araştırma tarafından yapılan diğer çalışma 24-27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

Anket, Antalya ve ilçelerinde 3 bin 596 kişiyle yüz yüze uygulandı. Ankette CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Böcek ve Uysal’ın olası AK Parti adayları karşısındaki performansları ölçüldü.

Buna göre Uysal, yüzde 39.9’luk oy oranına ulaşırken Böcek 38.5’te kaldı.

CHP 240 belediye başkan adayını açıklandı! İşte tam liste

Kaynak: TELE1