Anadolu Efes başvurdu, Avrupa Ligi ‘saygı duruşu’ paylaşımını kaldırdı

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 7:01 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 7:02 pm

Anadolu Efes-Real Madrid maçındaki saygı duruşuna ilişkin Avrupa Ligi’nin resmi X hesabından yapılan paylaşım başvuru üzerine kaldırıldı.

Anadolu Efes Kulübü, THY Avrupa Ligi’nin 2. haftasında oynanan maçlardan önce gerçekleştirilen saygı duruşuna ilişkin Avrupa Ligi tarafından yapılan paylaşımın başvuruları sonucu kaldırıldığını duyurdu.

‘YANILTICI VE GERÇEĞİ YANSITMAYAN YORUMLARA NEDEN OLDU’

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Avrupa Ligi tarafından geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda Orta Doğu’da yaşanan üzücü olaylar nedeniyle saygı duruşu yapılması yönünde bilgilendirme yapılmıştır. Bu kapsamda tüm Avrupa Ligi ve Avrupa Kupası maçları öncesinde saygı duruşları gerçekleştirilmiştir. Kulübümüzün 12 Ekim Perşembe günü Real Madrid ile oynadığı maç öncesinde de bölgede hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmuştur. Yanıltıcı ve gerçeği yansıtmayan yorumlara neden olan Avrupa Ligi sosyal medya paylaşımının kaldırılması sağlanmıştır.”

SADECE ‘İSRAİL’DEKİ TERÖR SALDIRILARI’ DENİLMİŞTİ

Avrupa Ligi, sosyal medya hesabından saygı duruşuna ilişkin, “İsrail’deki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin onuruna Avrupa Ligi’nin 2. haftasındaki maçlarda saygı duruşunda bulunulacak” paylaşımını yapmıştı.

Anadolu Efes Kulübü ise Real Madrid ile oynanan müsabakadan önce yapılan anonsta, “Değerli basketbolseverler, son günlerde yaşanan terör saldırılarında ve devam eden silahlı çatışmalarda hayatını kaybedenlerin anısına sizleri saygı duruşuna davet ediyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.