American Express kredi kartı bilgileriniz hacklenmiş olabilir uyarısı

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 10:57 am - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 10:57 am

American Express,  bilgisayar korsanlığı olayı yaşamasının ardından bir veri ihlali uyarısı yayınladı.
American Express, kredi kartlarında üçüncü taraf satıcıların ödeme donanımını hedef alan bir bilgisayar korsanlığı olayı yaşamasının ardından bir veri ihlali uyarısı yayınladı .

Finansal hizmetler şirketi, ihlalin Massachusetts’te meydana geldiğini ve bir “American Express Seyahatle İlgili Hizmetler Şirketi” ile ilişkili olduğunu açıkladı. Bu, birçok ticari kuruluşun “sistemine izinsiz erişim” sorunu yaşamasına neden oldu.

“Bazı Kart Üyelerimizin hesap bilgileri de dahil olmak üzere kart bilgilerine karışmış olabilir. American Express’in sahip olduğu veya kontrol ettiği sistemlerin bu olay nedeniyle tehlikeye girmediğini belirtmek önemlidir ve bu bildirimi size ihtiyati tedbir olarak sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

MÜŞTERİ VERİLERİ KARANLIK AĞDA

Kredi kartında otomatik fatura ödeme talimatlarına rekor faiz

Şirket, tehlikeye atılanın doğrudan American Express hizmet sağlayıcısı değil, ödemeyi kabul eden ticari işletmeci olduğunu belirtti. Öyle olsa bile müşteri verileri, bilgisayar korsanları tarafından erişildikten sonra potansiyel olarak karanlık ağda dolaşıyor uyarısı yaptı.

American Express, ihlal gerçekleştiğinde kaç müşterinin etkilendiği veya hangi ticari işlemcinin saldırıya uğradığına ilişkin ayrıntıları kamuya açık olarak paylaşmadı.

American Express, gerekli düzenleyici makamları ve etkilenen müşterileri uyarmanın yanı sıra konuyu araştırmaya başladığını söyledi.

Şirket, müşterilerin önümüzdeki 12 ila 24 ay boyunca hesap özetlerini yakından incelemeleri ve herhangi bir şüpheli etkinliği bildirmeleri gerektiğini söyledi. Kurum, dolandırıcılık amaçlı alışverişlerden kart üyelerini sorumlu tutmadığını bildirdi.

American Express kredi kartı

American Express, kredi kartı bilgileriniz hacklenmiş olabilir uyarısı yaptı

Kaynak: TELE1