Alparslan Kuytul’a üç gün hücre cezası

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 2:43 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 2:47 pm

Ağrı’da cezaevinde tutuklu bulunan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul‘a ‘cezaevi görevlilerine hakaret ve tehdit’ten üç gün hücre cezası verildi.

“Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme, işkence suçlamalarıyla Ağrı’daki Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’a üç gün hücreye koyma cezası verildi. Kuytul’un avukatı Bilal İpek kararı eleştirerek “Sonuç olarak müvekkilin seçime yakın konuşmasını istemiyorlar. Susmasını istiyorlar ama ceza verecek madde de bulamıyorlar” ifadesini kullandı.

Kuytul’a ceza kararını Twitter hesabından paylaşan İpek, detayları ise şöyle paylaştı: “Müvekkilimiz Alparslan Hocaya bir ceza daha verdiler. Bu sefer 3 GÜN HÜCRE CEZASI…

Müvekkilin konuşmasını istemeyenler, konuşmalarına yasaklar getirdiler. Konuşmasına yasaklar getirerek susturamayınca bu defa hücre cezası vererek susturmaya çalışıyorlar.

Alparslan Kuytul cezaevine gönderildi

‘TAM BİR HUKUK GARABETİ’  

Cezaevi İdaresinin verdiği karar tam bir hukuk garabeti! Müvekkilin konuşmasında Cumhurbaşkanına karşı herhangi bir söylem olmamasına rağmen Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilmiştir. Bu sebeple de ceza veremeyeceğini anladıkları için kurum görevlilerine hakaretten ceza verdiler. Öncelikle müvekkilin konuşmasında kesinlikle ne cumhurbaşkanına ne de başkasına hakaret bulunmamaktadır.

Ayrıca Cumhurbaşkanı kurum görevlisi değildir.

Alparslan Kuytul: Tahrik edenin Allah belasını versin

‘SEÇİME YAKIN KONUŞMASINI İSTEMİYORLAR’

Bu kararın neresinden tutsanız elinizde kalır. Sonuç olarak müvekkilin seçime yakın konuşmasını istemiyorlar. Susmasını istiyorlar ama ceza verecek madde de bulamıyorlar. Bu sebeple alakasız maddelerden saçma cezalar veriyorlar.

Alparslan Kuytul tutuklandı

‘İTİRAZLARIMIZI YAPACAĞIZ’

Diğer tüm kararlara yaptığımız gibi bu haksız ve vicdansız karara da itirazlarımızı yapacağız. Temennimiz, infaz hakimliğinin bu cezayı da kaldırması yönünde olacaktır. Yok eğer ceza kaldırılmaz ise biz itirazlarımızı en üst makama kadar yapacağımızı bildiririz.”

KUYTUL NE İLE SUÇLANIYOR?

Kuytul’un da aralarında olduğu 9’u tutuklu 13 sanık iş insanı Koray Sarısaçlı’nın alıkonulması ve bu yıl 26 Ocak’ta doktor Bülent Tümkaya’nın tehdit edildiği iddialarıyla 30 yıl 6 ay ile 38 yıl 6’şar aya kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Kuytul dava kapsamında kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme, işkence suçlamalarıyla tutuklanmıştı.