Alman mülteci kurtarma gemileri Elon Musk’ı kızdırdı

Yayın tarihi: 30 Eylül 2023 Cumartesi 3:32 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi 3:37 pm

ABD’li milyarder Elon Musk, Akdeniz’de faaliyet gösteren 8 Alman mülteci kurtarma gemisine tepki gösterdi. Musk “Alman halkı bundan haberdar mı?” diye sorarken, Alman Dışişleri’nden yanıt geldi. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı ile X sosyal medya platformunun sahibi ABD’li milyarder Elon Musk arasında ‘mülteci’ tartışması çıktı.

Musk, ‘Alman hükümeti tarafından desteklenen Alman sivil toplum kuruluşlarına ait, Akdeniz’de görev yapan ve mültecileri kurtaran 8 Alman gemisi’ ile igili habere tepki göstererek “Alman halkı bundan haberdar mı?” diye sordu. Almanya Dışişleri Bakanlığı’na ait ‘hükümet kurumu’ onaylı hesaptan Musk’a “Evet. Ve buna hayat kurtarma deniliyor” cevabı geldi.

Paylaşımın, ayrıca Birleşmiş Milletler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve İskoçya Birinci Bakanı Humza Yousaf tarafından beğenildiği görüldü.

Musk ise bugün “Yani bununla sahiden gurur duyuyorsunuz. İlginç. Açıkçası Alman halkının çoğunluğunun bunu desteklediğinden şüpheliyim. Bir anket yaptınız mı? Almanya’nın çok sayıda yasadışı göçmeni İtalyan topraklarına taşıması İtalya’nın egemenliğinin ihlali değil midir? İşgal hisleri var …” yanıtını verdi.