Alev topuna dönen otomobilde hayatını kaybeden anne ve beş çocuğu toprağa verildi

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 7:52 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 11:34 pm

Siirt’te şarampole yuvarlanırken alev alan otomobilde hayatını kaybeden anne Aynur Yaşar ve beş çocuğu toprağa verildi. Kimliği belirlenemeyen uzuvlar için yedinci mezar açıldı.

Siirt – Kurtalan Yolu Gözpınar köyü Çay Geçit mezrasında Mehmet Yaşar’ın kontrolünü kaybettiği aracın şarampole yuvarlanırken LPG patlaması sonucu hayatlarını kaybeden 35 yaşındaki anne Aynur Yaşar ve çocukları 15 yaşındaki Beritan, 14 yaşındaki Viyan, 12 yaşındaki Bahoz, altı yaşındaki Cudi ve dört yaşındaki Rodi son yolculuğuna uğurlandı.

Kozluk ilçesi Kumlupınar köyü Kocabey mezrasında gerçekleştirilen cenaze törenine kazada ağır yaralanan baba Mehmet Yaşar, doktor izniyle katıldı.

11 YAŞINDAKİ NUARİN ANNESİNDE KALARAK KURTULDU

Kazanın ardından dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Sekiz kişilik ailenin 11 yaşındaki kızı Nuarin, anneannesinin yanında kaldığı için kazaya maruz kalmadı.

7’NCİ MEZAR AÇILDI, UZUV PARÇALARI KONULDU

Kaza yerinde toplanan ve kime ait olduğu belli olmayan bazı uzuv parçaları, numune alındıktan sonra anne Aynur Yaşar ve 5 çocuğunun defnedildiği alana 7’inci bir mezar açılarak defnedildi. Adli Tıp Kurumu’ndan çıkacak sonucun ardından uzuvlar, ait oldukları kişinin mezarı açılarak tekrar defnedilecek.

Anne ve 5 çocuğu için mezrada taziye kurulurken, kazada hayatını kaybeden Aynur Yaşar’ın kuzeni Ahmet Ekinci ailenin gündelik işlerde çalıştığını belirterek, “Ekonomik durumları kötüydü. Günlük yevmiye ile çalışıyorlardı. İddiaya göre rampa yüzünden şarampole yuvarlandı. Görgü şahitlerine göre araba şarampole yuvarlanınca yanmaya başlıyor, sonra şoför arabadan çıkıyor. Bunu uzaklaştırdıktan sonra araba patlıyor. 7’nci mezarlıkta da uzuv parçaları var” dedi.

İLK İNCELEMELERE GÖRE ELEKTRİK NEDENİYLE ÇIKTI

Kaza yerinde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, itfaiye ve jandarmadan oluşan heyet otomobilde ve yol üzerinde inceleme yaptı. İncelemenin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

Yapılan ilk incelemede otomobilin kazanın ardından ön kısımdan alev aldığı ve elektrik aksamından kaynaklı yangının çıktığı belirtildi.

(DHA)

İşçi servisi ve kamyonet çarpışıp şarampole devrildi! 2 ölü, 19 yaralı