AKP’li ilçe başkanı ve silahlı korumalarından sandık görevlilerine müdahale!

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 9:47 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 9:47 am

Mardin Nusaybin’de Süleyman Bölünmez Lisesi’ne oy kullanma işlemi esnasında giden AKP İlçe Başkanı Latif Özel ve silahlı korumları, bir sandığın görevlileri üzerinde baskı kurmak istedi. Olayla ilgili tutanak tutuldu.

Mardin Nusaybin’deki Süleyman Bölünmez Lisesi’nde AKP İlçe Başkanı Latif Özel ile silahlı korumaları sandık başkanı ve sandık görevlileri üzerinde baskı kurmak istedi.

1210 Nolu sandığa 3 defa giden AKP’li Özel ile korumaları, görevlileri baskı altına almaya çalıştı. Bunun üzerine avukatlar okula giderek yaşananlar hakkında tutanak tuttu.

Oy sayımı sırasında çıkan bıçaklı kavgada üç kişi yaralandı

Tutanakta “1210 No’lu sandıkta AKP İlçe Başkanı ve korumaları tarafından silahlı kişilerin bulunduğu tespit edilmiştir. Mesnetsiz bir şekilde vatandaşa müdahale edildiği isnadı ile sandık başkan ve müşahitlerin AKP İlçe Başkanı ve korumaları tarafından kendilerinin rahatsız edildiğinin tarafımıza bildirilmesi üzerine iş bu tutanağı düzenlemek hasıl olmuştur” denildi.

Tutanak sandık başkanı, resmi sandık görevlisi, CHP sandık görevlisi, Yeşil Sol Parti müşahidi, İYİ Parti sandık görevlisi ile Vatan Partisi müşahidi tarafından imza altına alındı. AKP’li başkan da görevliler hakkında tutanak tutarken, tutanağı sadece AKP’li sandık görevlisi imzaladı.